5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

14 March 2011

Pemimpin Pengawas ◕‿◕

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo .. Hampir genap sebulan syafiq x update apa2 entry terbaru sehinggakan Akk Ailyl `n pembaca2 menunggu lama sinopsis2 terbaru di blog syafiq ini (Kesian kan , Hihi) Btw ,, korang perasan x ada seseorang tengah main Piano di dalam blog ini ?? My 1st try play piano .. Actually syafiq ciptakan lagu ini khas utk seseorang (x nak crte panjang) T_T
.
.
Syafiq blogwalking di setiap blog tadi .. Kebanyakan blog di Malaysia update entry Tsunami di Japan (Astaghfirllahalzim) Everyone ,, Let Pray For JAPAN .. InsyaAllah perkara bergini tidak akan berlaku di Malaysia .. Sama2 kita mendoakan agar Malaysia dijauhi dari pelbagai musibah mahupun bencana alam .. Amin .. Banyakkan melakukan amal ibadat ◕‿◕


Tsunami surge throws car agains Building

Japan Earthquake

People queue to pay for goods and drink
.
.
Entry kali ini syafiq mahu bercerita tentang Watikah Perlantikan Pemimpin Pengawas (PWP) di Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan 3 , BBB


Perasaan berdebar muncul tiba2 apabila syafiq berada di hadapan dewan sklh sebelum mengambil Sijil PWP di atas pentas .. Hmpir 2 jam berdiri di luar dewan ,, ada yang sakit perut la ,, pening2 `n macam2 lagi gelagat kanak2 ribena diaorg nie (Nervous la katakan) Syafiq nervous sikit jew ok .. Semasa giliran syafiq untuk mengambil Watikah di atas pentas ,, ramai pulak yang support budak kecik nie (Muka bertukar Merah ,, cover malu sikit) Selepas mndapat sijil ,, para pemimpin pelajar berikrar di hadapan guru agar wajib melaksanakan tugas dengan penuh dedikasi ,, cekap dan amanah .. Btw ,, syafiq hanya Pengawas Perpustakaan Sekolah (Ulat Buku) Setiap bulan perlu habiskan sekurang-kurangnya 40 buah buku bahasa Melayu `n English (Kenapa la cikgu x suruh baca buku korea kan) Actually jadi PSS ini seronok sebab duduk dalam bilik air-corn sepanjang hari .. Hihi .. Ewh ,, syafiq nak bersiap pergi kelas tambahan nie .. Tentu korang seronok kan sebab x dew kelas tambahan time cuti sekolah ?? .. Syafiq kan pelajar SPM so perlu la rajin2 kan diri ke sekolah ◕‿◕
Alert : Syafiq minta maaf sebab tahun ini syafiq dh x active berblogging seperti tahun lepas ,, syafiq harap anda semua faham keadaan syafiq tahun ini nak SPM .. Wish me Good Luck .. Aida ,, teruskan update entry2 menarik di blog aida k ◕‿◕ Adk Nadzirah ,, next month anniversary kita sebagai adk-beradik  ◕‿◕


Bbbribom !!






48 6 공주:

Mimi ! said...

sy dah kenal mana satu Nad! hehe akhirnya jumpa jugak.. tu pun time nak cuti baru kenal..

Syafiq_Elf said...

@Mimi :
Really ?? Hihi ..
Nnti brkawan la dgn dia k ..
Dia still baru lagi dkt sklh sana ^_^

annenyss said...

lol sibling pun ada anniversary?hahaha

semoga tsunami ni cepat berakhir n x sampai msia.huhu.amiin.

sweet strawbery said...

huhu..seronok la sgt..everyday sy ada kelas tmbhn..nama pun budak spm kan,,ye dok? chaiyok SPM..14Dis2011 !
xlame pon lagi...

m i m y rawr said...

doakan yang terbaik je tok orang kat jepun tuh . congrate tentang watikah pelantikan pengawas library . THUMBS UP

Nadhirah-chan said...

haha tahniah eh ^^

Miss Herlena said...

tahniah adik,,,,,,,,,,,

ska aku nabil said...

congratulation....
tanggungjawab adalah perkara yang besar....

Azrul Hisham said...

tahniah atas perlantikan...selamat menjalankan tugas :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

yan said...

Congrates ye jdi pngws pust sumber kt Jalan 3 :)

Yan kt jln 2 jdi pembimbing rakan sebaya ^^

Anyway, Gudluck spm okay

shahsyaz said...

ehm, tahniah utk perlantikan tuh...

semoga tsunami tuh cepat berakhir..

Ema said...

ha3..
pengawas perpustakaan,same cam Ema..
best2 tu duk lam bilik air-cond tu..
40 buku!!ya ampun..
Ema tak baca pun buku mane sgt tahun nie T.T
Ema pun SPM cam syafiq,tapi..tak se"ulat buku" cam syafiq :P

capex_apex said...

waahh ! tabek spring !! =D

Nurul Adriyana said...

good luck for spm....
^_^

Nurul Adriyana said...

good luck for spm.....
^_^

Saibah said...

Amin.. semoga Tsunami x melanda Malaysia.. And congrates jd pengawas PSS.. Best pe.. sye penah ade pengalaman la jgk.. tp skang da tukar jd pengawas sekola.. huhu.. :)

Mimi Radzuan said...

tahniah adek :)

haziqah soffian said...

haha..congrats..sme lha kte tpi sye jd pngaws skolh!!:)

shuee-ELF said...

woah , congrates syafiq jadi pengawas perpustakaan . btw , adek beradik pon ade anniversary eh ? haha . nanti nak buad jugak lah gan siblings shuee . HAHA !

putrifayad said...

owh calon spm la ni ey...
semoga berjaya..
stdy smart ok..:)

CokelatSedap said...

gudluck tuk spm ye..nt dh hbes sPM pulun blog siang mlam..huhu

misshoho said...

hye syafiq..thniah ye..btw,tq follow misshoho..;)

iszieylyanziy said...

wah2mmbest kan jadi pss,,dulu ISz pon pss gak,,by the way,,goodluck for your SPM..buat elok2 tao :)

Miss Anis said...

tahniah yew....selamat menjalankan tugas dgn jayanye....hihi

~Queen Of Heart~ said...

COMEL AH BLOG NI...heheh...
citer sal pwk ek...
pss mang best dik...
gud luck spm..
adk akk pn this year spm gak..hehhe

atien said...

haha...comelnyaa pengawas PSS~ ^.^
btw, good luck spm dik!!

Nur Naimah Nashreen said...

tq folo sis . i'm folo u back ~
wahh , librian rupenye . same cm sis la dulu . oke , gud luck 4 ur coming SPM . chaiyok chaiyok =)

cik dila.. said...

gdluck dik syafiq..chaiyok..

*dAty* said...

ehhe congratss ,, ! erm ,, gOod luck for our spm 2011 ,, hope kita dpt result yg GEMPAK hehe ...

deeya_89 said...

rajin2 blajar...nanti masuk usm jumpe akak na..heee(^^)

Muhammad Faris bin Yahya said...

Taneah adeq sapik!! ekekekek...~

June Flizzow said...

scary :)

Dekcik said...

gud luck 4 spm ok.=)

saya YANA said...

gudluck okeh..hehe...

ain revival said...

strugle hard for ur spm yep..
tahniah atas pelntikan..hehe

Ailyl Rozanna said...

PEEEHHH DAPAT JADI PENGAWAS RUPANYA. TAHNIAH ADIK! :))

Hahazirah said...

wah, pustakawan..bru saja melepaskannya. sob2~
congrats ya, ketua pngawas pss eh..

anK PAcik zaHIr pnye BEl0g=p said...

bez kn jd librian. . .kter srupe=)blik ek0n memg bez. . .

diebaa said...

heee~~ congratts~
;himnejuseyoooo!!!

diebaa said...

heee~~ congratts~
;himnejuseyoooo!!!

Alia Syaza :) said...

hee, comel jee blog ni~~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam kenal dr sahabat bloggers!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Naddia said...

laaa..br nk spm..muke cam da ade degree..
hehe

gud luck dak kecik!

cik najihah said...

hai adik comel..
follow sini jugak...
blaja rajin2.. :)

combi said...

gdluck in spm k =)

sweet_apple said...

Tahniah adeq...
gud luck for SPM k.. =)

FasiHaH SupiaN said...

so comel lah that kid.....

Ryeohyun said...

축하드립니다(chukhadeuribnida)!!!
Syafiq mmg power!!sme la kita..Min Woo pn pengawas gak..tp pengawas skolah...hehe..gud luck SPM 2011.. STRAIGHT A'S IN HAND!!!
Ambil ADD MATH tak??nnti Bole la ajar Min Woo ye??Min Woo skang ni Form 4..next year SPM...semoga tsunami di Jepun berakhir...
파이팅(fighting)!!!