5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

29 December 2010

Perubahan Yang Anda Inginkan Di Blog Syafiq Tahun 2011 ??

Annyonghaseyo .. Bbbiribom .. Fuuhh !! Tamat jugak undian Blog Pilihan Malaysia .. Syafiq dh agak dh blog syafiq no.16 dari 400 blog di Malaysia .. Bersyukur sgt2 .. Thanks kepada yang sudi mengundi blog syafiq_elf yang x seberapa nie (T_T) .. Korang semua dah taw kan siapa pemenangnya kalau bukan akk syafiq yg cantik nie Akk Ain Zulaikha .. Congrats akk .. Nak coklat x ?? Kalau x adk makan ?? Hehe .. Ok2 ,, berbalik kepada tajuk entry ini (Sorry tadi iklan sekejap) "Perubahan Yang Anda Inginkan Di Blog Syafiq Tahun 2011 ??" (Tajuk nak gempakzz jew) .. X kisah la ,, korang nak perubahan dari segi lagu ,, shoutmix ,, header ,, tutorial ,, buat contest or cadangan2 lain ..Contohnya :

Lagu :
Shoutmix :
Header :
Tutorial :
Contest :
Cadangan2 Lain :
                                                                                                                                                                           
Sila comment cadangan anda di entry ini (Dah macam promote Blog Pilihan Malaysia) .. 


Bbbiribom !!







28 December 2010

Piala Suzuki Final Cup : Malaysia Vs Indonesia

Annyonghaseyo ,, Bbbiribom .. Demam bola sudah pun tiba ke kemuncaknya ,, syafiq `n kawan syafiq turut bersama2 menyertai Fan`s Club Malaysia "Ultras Malaya" ke Stadium Bukit Jalil .. Suasana di stadium amat menakjubkan ,, menariknya apabila Fan`s2 Malaysia menyanyikan Lagu2 Malaysia dengan semangat yang tinggi ,, syafiq pun turut serta (taw la suara syafiq macam katak) but semangat 1 Malaysia yang berada di dalam hati `n jiwa ,, syafiq tetap berjuang mnyanyi lagu ini sampai habis (T_T) .. Penat berkaroke tadi ,, syafiq `n kawan syafiq beli makanan/minuman utk alas perut semasa berada di dalam stadium .. Syafiq jejak tingkat 3 ,, hampir kesuluruhan tempat duduk di Stadium Bukit Jalil ditenggelami dengan warna kuning `n biru (Malaysia) .. Sebelum perlawanan bermula syafiq `n Ahli2 Ultras Malaya menyalakan api berwarna merah bagi membakar semangat para2 permain Malaysia agar terus berjuang*3 ..1st half perlawanan diantara Malaysia Vs Indonesia seimbang ,, Malaysia banyak melakukan percubaan ,, Indonesia tidak banyak melepasi pertahanan Malaysia yang dikendali oleh Muslim Ahmad .. 2nd half ,, syafiq lihat permain2 Malaysia mula menunjukkan Harimau Belangnya di atas padang apabila tendangan leret yang diberi kepada Safee Sali hasil hantaran daripada Norshahrul Idlan menjaringkan goal pertama utk Malaysia .. Selang 7 minit kemudian ,, Ashari hasil hantaran Norshahrul Idlan menjaringkan goal ke-2 buat Malaysia .. Dalam pada e2 ,, syafiq dapat lihat kegelisahan yang terpancar di reaksi penonton2 Indonesia .. Apabila Malaysia menambah satu goal menerusi Tandukan Cantik oleh Safee Sali menjadikan 3 goal `n syafiq lihat penonton2 Indonesia mula meninggalkan stadium .. Chill la ,, memang dah adat permainan kan*3 ??


Antara Insidin2 Perlawanan :
1)Sesetengah penyokong2 Indonesia tidak berdiri semasa menyanyikan
   lagu kebangsaan Malaysia
2)Terdapat pancaran laser yang di lakukan oleh sesetengah orang
   Malaysia `n Indonesia
3)Pengadil tidak memberikan sepakan penalti kepada permain Malaysia
   sebanyak 2 kali
4)GK Indonesia sengaja melambatkan perlawanan di sebabkan oleh
   pancaran laser (Korang cuba tgk Youtube semasa perlawanan
   pertama Malaysia lawan Indonesia peringkat kumpulan ,, Malaysia
   pernah kena serang dengan pancaran laser oleh fan`s2 Indonesia
   but permain2 Malaysia  x mengadu dekat pengadil pun ??)


Picture2 yang sempat syafiq snap ,, selebihnya dekat FB syafiq k ^_^ :

Ramai ckp picture ini comel ,, search ini

Ultras Malaya

Goal Malaysia

Malaysia (3) Vs Indonesia (0)

Bbbiribom !!

22 December 2010

Feedback Blog Pilihan Malaysia

Annyonghaseyo .. Bbbiribom .. Syafiq rasa syafiq la org yg terakhir buat Feedback Blog Pilihan Malaysia .. Agak ketinggalan jugak syafiq nie kan .. Ayoyo (T_T) .. Ok2 ,, berbalik kepada tajuk ini ,, antara perubahan yang berlaku semasa/selepas syafiq Tercalon masuk ke Blog Pilihan Malaysia ialah :

1)

Traffic Jam

2)
Follower melonjak dari 337 ke 925 ^_^

3)
Semakin ramai yang singgah ke blog Syafiq_Elf .. Alhamdulillah

X kan muka putih suci begini nak tipu korang .. Huhu .. Di sini syafiq nak tampal poster BPM ,, dengan cara ini shj yg boleh membuatkan undian syafiq bertambah .. Insyaallah .. Amin  :

Jom Undi Syafiq_Elf

Tarikh undian peringkat ke-2 Blog Pilihan Malaysia pun akan di tutup tepat jam 7.00am ESOK .. Rata-rata persaingan amat sengit .. Sementara blog syafiq jauh ke belakang :


Syafiq bukan mahu menang ,, jika blog syafiq terpilih top 15 pun syafiq sudah bersyukur sgt2 walaupun BPM mahu top 10 Blog daripada 400 blog In Malaysia yang bertanding kali ini  ..
.
.
Sokongan anda yang mengubah segala2nya
Undian terletak di tangan anda
Vote !! Syafiq_Elf


Bbbiribom !!







17 December 2010

Award Since 4 Month

Annyonghaseyo .. Bbbiribom .. Cube korang tgk tajuk di atas ?? Lame kan syafiq x dpt award since 4 month ?? Hehe .. Actually syafiq dh dpt byk award tp syafiq x upload semua sb takut ada org ckp syafiq buat blog nie semata-mata mahu dapat award jew .. Ok2 ,, syafiq dapat award ini dari Putri Purple .. Thnks Putri .. Nie la award dye beri :



Soal Jawab :

1.What are you wearing now ?
 =Clothes `n Shorts

2.Where is your position ?
 =Front Labtop

3.What the first thing you do this morning ?
 =Open my eyes

4.10 Bff names ?
-Aida Belicious
-Ezzaty
-Ayraf Amran
-Syafiq Hilmi
-Syukur
-Zamree
-Mira
-Syiqa
-Atiqah
-Amal

5.Your Boyfriends/Girlfriends name ?
 =No Girlfriends (Single until SPM)

6.Who is your favourite artist ?
 =Super Junior `n Girl`s Generation

7.What do you get on your birthday ?
 =Phone from Mama `n Papa
 =Keychain `n Poster Super Junior from friends

8.List 8 place you wanna go ?
-Mekah
-South Korea
-Switzerland
-Paris
-New Zerland
-Japan
-Capetown
-Hong Kong Disneyland

9.If you have 10 million in your pocket ,, what will you buy ?
-Derma rumah anak2 yatim
-Bawa mama `n papa pergi haji
-Beli Camera Dslr
-Beli Laptop baru

10.What are you doing at 10 am sharp today ?
Just chatting with my friends `n blogwalking ^_^

Korang nak award ini dari syafiq ?? Sila ambil yea sb syafiq
ikhlas berinya ,, lagipunhari jumaat apa salahnya dapat pahala
kan*3 ?? Kamsahamnida ^_^

Bbbiribom !!

List BPM `10 2nd Round `n Akk Nadia Bayu

Annyonghaseyo .. Bbbiribom .. Entry kali syafiq mahu story-morry ttg list BPM 2010 2nd Round `n ttg Akk Nadia Bayu .. Ptg tadi syafiq ke Kuala Lumpur dgn family syafiq beli baju utk adk perform B-Boy besok hari ini di Putrajaya .. Dkt 1 jam lebih shopping ,, tiba2 syafiq dapat msj dari Mira .. She say "Senarai Blog Pilihan Malaysia 2010 2nd telahpun keluar" .. OMG !! I must return back home to cheak my list bpm 2010 ryte now .. I`m fell very nervous .. Eemmm ,, bila syafiq fkirkan balik x pew la ,, syafiq taw blog syafiq x layak  .. Ewh ,, don`t give up la syafiq (T_T) ,, i`ll kick u if u give up .. Ahaha .. Syafiq smpai rumah tepat pkul 9pm ,, semua penat berjalan so trpaksa balik awal .. Smpai jew rumah street mnghadap lappy ,, "Alhamdulillah blog syafiq trsenarai ke pusingan akhir" ..

Click (Sini)

Terima kasih krn undi blog syafiq ,, nanti syafiq belanja korang k if dpt jmpe .. Promise .. Good Luck Aidabeelicious (Best Friends) `n Mira (Kpop Friends) .. Actually dlm senarai list ini dyeorg la pling rapat dgn syafiq .. Wish u all the best k .. Drum Bass please .. Jing*3 ,, korang mesti x sabar nak tunggu story ttg Akk Nadia Bayu nie kan*3 ?? X kenal Akk Nadia ?? Ini link blog akk http://nadiabyu.blogspot.com .. Actually Akk Nadia la yg byk beri sokongan dkt syafiq utk teruskan blog ini `n baru2 ini Akk Nadia ade vote syafiq ..  

1

2

Syafiq cheak nuffnang.com tgk siape yg vsit blog syafiq hari nie ,, seriusly syafiq trkejut sb Akk Nadia pun lihat blog syafiq ,, 1st nmpak akk vsit blog syafiq .. terharu .. (T_T)  :

3

Tarikh Undian : 7.00am (21.12.2010) until 7.00am (23.12.2010)
Undi Blog Syafiq_Elf  ^_^

Bbbiribom !!



14 December 2010

Undian Blog Pilihan Malaysia 2010

Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Ramai yang cakap blog syafiq nie blh masuk ke undian-2 di sebabkan Followers syafiq yang semakin memuncak nie .. It`s that true ?? I think no .. Sebab syafiq dah siasat tentang perkara ini kalau x prcaya syafiq akan senaraikan blog yang kurang followers tapi ramai orang Vote :

           Blog          Kategori        Followers         Vote
          Izam               1                 656              186%
          Alfa                2                 309              116%
       Le Journal         3                 124              104%
        Ashraff             4                 195              107%
      Syafiq_Elf          4                 715                91%
      Kak Yong          5                   50               156%
      Dunia Blog        6                   61                71%
         Zazali             7                   69               158%
         Fary               9                   96                95%
    Magnoliapert     10                 483               96%
Syafiq ambil setiap kategori di mana undian tertinggi shj setakat jam 7.40am (Selasa)


Chill la kawan ,, syafiq bukan nak mengaibkan blog korang pun .. Just promote kan blog korang jew .. Asal Syafiq_Elf pun menyampuk jugak ?? Nie la sebabnya x guna kalau Followers ramai tp x ramai orang Vote .. Oh yeaa sesiapa yang ada mengundi blog syafiq , syafiq ucapkan berbanyak-banyak terima kasih ,, walaupun syafiq tau blog tak semenggah mana (T_T) ..
.
.
Kalau korang nak jugak undi blog ini
syafiq tersangatlah berbesar hati weh
Lompat-lompat(Macam Arnab)
.
.
Sokongan/Undian korang amat-amat syafiq hargai ..

Bbbiribom !!

10 December 2010

Blog Pilihan Malaysia 2010 (Vote Syafiq) ^_^

Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Lama x jumpa kan ?? Memang x pernah jumpa pun .. Huhu .. Tadi syafiq melawat skjap Blog Pilihan Malaysia 2010 mane taw blog syafiq ala2 comel nie tercalon ke ?? (Comel la sgt ) Ahaha .. Hampir 6 jam jugak la syafiq tunggu `n x makan apa2 semata2 berkorban utk tunggu pemilhan ini .. Kesian kan*3 ?? Hhoorraayyy ,, (Asal budak nie .. Tiba-tiba jew) .. Syafiq tercalon dalam Blog Pilhan Malaysia 2010 laa .. Syukur Alhamdulillah .. Ini cara2 undian di buat : 
Sila Rujuk : Cara Undian
Senarai Blog Syafiq Di Undi Di Dalam Kelompok : Pilihan Ke-4 (No. 143
Surprise






Tengok e2 ,, sampai merayu2 dyeorg suruh Vote No.143 .. Terharu sgt2 .. Sebelum undian ini di buka syafiq mengucapkan jutaan terima kasih kepada Azman Roslan kerana calonkan blog syafiq ini ..Ok2 ,, korang jangan lupa undi No.143 k .. Kalau korang baik hati comment la dekat entry ini ,, beri semangat dekat syafiq sikit nak bertanding nie .. Hehe .. All the Best kepada sesiape yang bertanding k ^_^

Bbbiribom !



06 December 2010

Blog Baru (2010) Pilihan Malaysia

http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com
Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Huh kawan2 !! New story nie .. Kita semua dah taw kan siape pemenang Blog Pilhan Baru2 ini ?? Huh ?? X taw ?? X pew2 ,, syafiq paparkan senarai pemenang k :
Blog Lawak Pilihan - TUBELAWAK.BLOGSPOT

Blog Tutorial Pilihan - Mari bina blog

Blog Blog Personal Isteri Pilihan - Cik Nadia Bayu

Blog Personal Wanita Pilihan - Irine Nadia Marcello

Blog Personal Suami Pilihan - Ben Ashaari

Blog Personal Lelaki Pilihan - Aizul | Marcello
Sekarang tiba masanya untuk blogger2 baru 2010 pula menyertainya supaya dikenali oleh ramai orang , maka kategori ini diwujudkan (Mengikut skrip)
Bagaimana nak sertai? untuk kategori ini anda perlu membuat satu entri yang ringkas tetapi menarik. dalam entri tersebut anda perlu:
  • letakkan link blog BPM in..
  • nyatakan bila tarikh entri pertama blog anda. (sertakan link sekali)
Entry Pertama Syafiq Elf : My Birthday 
Tarikh : 08.05.2010 (History) 
Kerana sambutan yang hangat tempoh dilanjutkan sehingga hari rabu (8 disember) jam 3 petang

Bbbiribom !



05 December 2010

Birthday My Noona ~ Yuri (Snsd)

Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Taw x hari nie hari ape ?? Huh !! Memang la hari nie hari ahad abg `n akk ooii ,, tapi hari nie Birthday Akk Syafiq la Yuri (Snsd) .. Huhu .. X kenal ?? Tengok pic nie :


Comel kan ?? Hehe . Akk Yuri nie kawan baik dengan Akk Soo Young aw ,, peragai dyeorg pun lebih kurang serupa jew .. Hehe .. Akk dengar baik-baik yea adk nak wish nie :

I’m so blessed 2 have a sibling like u
This comes with many
Loving thoughts & warm wishes
I send 2 u,
May ur day be filled with laughter
On this ur special day & may the finest things
In life always come
Ur way happy birthday!
Sweetheart!
u r so beautiful my love 4u will always b true,
here’s a wish 4 my noona …
may all your dreams come true
i wish u a very happy birthday.
with lots of love and kisses…
from a heart that beats…
just 4 you by me.

Hope akk faham yea ?? Hehe .. Dekat South Korea 2 T8 Care aw `n kalau datang Malaysia nanti calling2 adk k .. Adk taw dekat Seoul sekarang nie Musim Salji kan*3 ?? Hehe ..Nanti kalau adk pergi korea adk call akk k (Beragan jew) .. Saranghaeyo Noona Yuri ^_^


Bbbiribom !






04 December 2010

Edit Foto Contest


Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Huh kwn2 ,, nampak x Akk yang cute2 d atas nie ?? Namanya Qaseh Dalia Adelia .. Waaahh ,, comel kan nama e2 macam tuannya ?? Hehe .. Actually bukan akk nie yang Tag Contest nie dekat syafiq tapi org lain iaitu Amirah dye yang beri contest nie dekat syafiq .. Thnks yea .. Ini dye syarat2nya :

Sila Rujuk : Cara Undian

Picture Sebelum Edit 
 
Picture Selepas Edit

Tarikh Tutup Penyertaan : 31 Disember 2010 

Bbbiribom !!


03 December 2010

Cheak E-m@il

Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Huh ?? Biar betul .. E2 la ungkapan yg syafiq trjerit tengah2 pagi buta .. Mama `n papa tersedar dari tidur yg adk2 lain still continue mimpi kowt .. Oooppsss .. Sorry mama `n papa ,, syafiq just terkejut ttg em@il nie jew .. Sekali kne ceramah la dgn dyeorg .. E2 la siape suruh jerit kuat2 dh la tengah2 pagi buta .. Ahaha .. Jahat kan ?? Td syafiq Sign In Yahoo.com nak cheak e-m@il syafiq .. Syafiq shocked sb syafiq tgk 19720 e-m@il unread .. Cube lihat ini :



X percaya kan ?? Sb e2 la syafiq terjerit macam beruk jew td .. ahaha .. Nie baru Id pertama syafiq .. Syafiq x cheak Id kedua syafiq lagi .. Tntu lagi banyak em@il masuk .. Huh !! Anda semua dh cheak ke e-m@il masing2 ?? Jgn jadi mcm syafiq sudah la .. Hehe .. Ok la syafiq nak tgk e-m@il jap k .. ^_^

Bbbiribom !

Tukar Header



Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Syafiq siapkan header baru ini selama 6 jam ,, syafiq pun x sempat la nak mimpi sesuatu yang baru .. Adeehh .. Ksian kan*3 ?? X pew la ,, lepas Solat Jumaat nanti syafiq pergi la tidur k .. Huh kwn2 !! Amacam Header baru syafiq nie cantik or X cantik ?? Picture RyeoWook `n Soo Young tetap Wajib ade .. Hehe .. Syafiq cuma tambah Riben yang comel e2 `n tukar bentuk tulisan jew .. Tapi konsep Korea masih d teruskan lagi .. Rasanya syafiq dh tukar header termasuk yang ini dekat 4 kali .. Lain la mcm kawan2 syafiq ,, sebulan tukar header sebanyak 4 kali kan*3 ?? Huhu .. Jika terdapat apa2 yang tidak kene dgn header or blog syafiq please*3 beritahu syafiq .. Setiap orang mmpunyai kelemahan masing2 dalam blog ini .. Semoga anda semua suka dengan Header terbaru ini ^_^