5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

06 February 2011

Holiday `n Chinese New Year

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo .. Alhamdulillah ,, syafiq x sangka entry "My Love Sibling : Adk Nadzirah Hani" mendapat sambutan dari pembaca2 (^_^) Hope entry kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan ,, insyaAllah .. Tentu korang tertanya kan ke mana syafiq menghilangkan diri sebelum ini ,, blog pun dh berhabuk dh (T_T) Actually syafiq focus study for SPM this year ,, bukan prgi PLKN .. Hihi .. Kepada pembaca2 yg sentiasa melawat blog syafiq ini ,, syafiq ucapkan "Thank You So Much"


I`ll Be Back (Tiba2 dapat msj dari Aida ,, senyum syafiq yea) Dah*3 ,, kembali ke pangkal cerita lagipun Aida sibuk buat kuih-muih duit mama dia ,, x nak ganggu .. Jgn lupa post dekat syafiq yea .. Hihi .. Ok2 ,, Syafiq mahu story-morry ttg suasana percutian syafiq sempena perayaan tahun baru cina 2011 .. Percutian kali ini ,, syafiq mmbawa korang ke Bukit Gambang Resort City trletak di Pahang .. Tempat ini baru dibuka 2 bulan lepas aw `n sambutan seperti di Sunway Lagoon .. Dengan menaiki Naza World (Mmg World) perjalanan dari KL/Selangor ke BGRC megambil masa 2 jam .. Sampai jew di sana ,, 2 org amoi sedang usyha2 syafiq `n datang berhampiran dgn syafiq .. Syafiq pelik `n melompat-lompat (Macam arnab) ke "LOBBY" rupa2nya amoi2 e2 cuma mahu beri ANGPAU .. Time 2 syafiq sempat la jugak cakap "恭喜发财" means "Gong Xi Fa Cai" dkt dyeorg yang cantik seperti Akk Ailyl (Cover2 maluu la katakan)


At the same time ,, syafiq tgk la jam sudah pukul 2.20pm ,, selalunya waktu2 skrang nie la pengunjung2 seronok brmandi-manda di Water Park Gambang Resort sb mahu cari High Waves (T_T) Syafiq `n family pun bergegas ke sana tanpa kenderaan (Jarak 15 meter jew) ..


Mama cakap sebelum mandi perlu la makan terlebih dulu supaya kita tidak berasa lapar semasa mandi nanti .. Oleh kerana syafiq nie seorang yang kuat makan ,, syafiq makan 2 pinggan Nasi Ayam ,, Mee Kari `n Air Milo 2 kotak (X gelojoh k) Hampir 30 minit beralas perut ,, syafiq pun gerak masuk ke WPGR .. Dh macam dalam Zoo pun ade sb syafiq tgk ada yg menjerit ,, menangis (Sb parents menghilangkan diri ,, main nyorok2 kot) `n tido .. Syafiq pun dh pening dgn gelagat org2 di sana ,, cepat2 cari tempat berteduh ..  Alhamdulillah jumpa pun kurang dari 5 minit ,, syafiq x nak melenggahkan masa sb cuaca pun agak mendung (Musim Hujan di Pahang) So ,, sebelum mandi guna lah Sunblock atau in Malay Krim Cerahkan Kulit ,, x percaya muka blh putih ?? Tgk gambar di bawah nie ..


Sorry TERmuncung sikit .. Sebelum korang mahu mandi2 di pantai or di laut guna lah benda ini k ..  Korang nak mandi di rumah guna benda nie pun boleh ,, tp jgn salahkan syafiq if kulit korang lain dari yang lain k .. Eerrmm ,, rasa2nya sampai sini jew la syafiq menulis n3 ini sebab semua family syafiq tengah syok2 mandi sedangkan syafiq menulis nota sebelum transfer ke dalam blog .. Lihatlah keriangan syafiq `n family semasa berada di sini (Sorry x dapat upload byk picture sb takut di curi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab)



P/S : Marilah seluruh rakyat Malaysia sama2 mendoakan keselamatan pelajar-pelajar Malaysia yang berada di Mesir semoga selamat tiba di Lapangan Terbang KLIA  .. InsyaAllah .. Amin ..

Bbbribom !!





38 6 공주:

Leeya Amalia said...

b3stnyer!..
syafiq dpt jalan2 cuti nie..
^^..

wiwyd said...

Happy Chinese New Year , komen my entry tuto balik :)

Wani Wahab said...

weheee ~
happening gile okayy ^^

Muhammad Amirul Asyraf said...

Tak ajak ?
Doakan rakyat Mas selamat tiba di KLIA . Amin .

misz cuna said...

Cute :)

yqnq ellyana said...

Nice picture :)

SweetSyaza said...

adik pun ada blog ea...ni nk terjah ni...hehe

Syafiq_Elf said...

@Leeya Amalia :
Hihi ,, Alhamdulillah ,, dpt jgk jln2 dgn family .. X keluar ke ?? ^_^

Syafiq_Elf said...

@Wiwyd :
Hihi .. Happy Chinese New Year
Sure ..

Syafiq_Elf said...

@Wani Wahab :
Hihi .. Yup ,, seronok ^_^

Syafiq_Elf said...

@Asyrah Amran :
Ahaha ,, ko pun holiday kan ?? ^_^

Syafiq_Elf said...

Misz Cuna :
Thanks ^_^

Syafiq_Elf said...

@Yana :
Thanks akk ^_^

Syafiq_Elf said...

@SweetSyaza :
Hihi ,, terjah jew ramai2 ^_^

Me NJS said...

wah..hepi CNY jga..e..syafiq ni ada apa2 kh dgn K.Aida kh..>.<

Syafiq_Elf said...

@Me NJS :
Hihi ,, we just BFF ..
Apa salahnya tanya khabar ^_^

aNnE said...

wah best3 :)

Ain Zulaikha said...

wow, bestnyaaaa... pergi hang out.. huh kak ain ni duk rumah je lah .. T_T sdih tak.. syafiq buat SPM elok2 k.. Kak Ain doakan syafiq berjaya.. amin..

Cik Jaja Sahaje said...

blogwaking (:

Jiwa slumber said...

cm na nk wt y first msok tuh hah ? y "sipakah anda tuh bley ajr x ?

Saibah said...

Hepy CNY.. Bestnyer Orang cina beraya, Syafiq bercuti.. huhu..

Amin.. Semoga rakyat Malaysia dekat sana selamat tiba.. Insya-Allah..

capex_apex said...

Waoh!Bez ciot!X ajk pn kn =p

Azmina said...

waa~ awk dh gi Gambang.
saya yg dduk dkt Lipis ni pon x smpai lgi sana.
hihi..

nazrul ashraff said...

choy!! haha, best gi-la kot boleh berenang segala bagai!! gagagaga

Eazy Izzuddin said...

happy CNY...
happy nyer mandi2 hehe

Nabila Syazreen Elf said...

Wah !!!
Best gler.....
Nice pics fwen..
:D

shida saje said...

bestnya holiday..kan best masa boleh dputar balik nk kembali masa zaman sek =)

nurul ain said...

wah,best tuh jalan dekat bukit gambang resort :DD

byyla said...

wahh ! mzty seronok kn ??
btw ~~ rahsie muke cerah sbb gne lotion ultra violet ea ?
huhu

LehaMY said...

whoa . bestnya dapat pi jalan2 tyme bercuti ! hehehe ..

InsyaAllah , mereka pelajar Malaysia selamat tiba di Malaysia~

Izyan ~ said...

bestnyer...
patut la muka putih..
pkai sunblock..XD

shahsyaz said...

wah??? sonok nyer die berjalan2...

Nadira Nasarauddin said...

wah! seronoknya bercuti.
btw, gud lak for for spm nanti ya :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seronoknyerrrr bermain air tuuuuuu.... best nyerrrrrr

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

happyyyyyy holidayyyyyyy seronokkkkkk nampaknyerrrrr

JoheumSaramWannabe said...

Anyeong syafiq-shi xP

wow! best nyer gi kat ttempat camni..
dulu pernah gak gi sunway, tpi segan nak menikmati sepenuhnye permainan kat situ..walhal bukan pergi selalu kat tempat camtu..haish

dah tu cam na tov..?
main, mainla jugak ye

*jom komen kat entri terbaru*
http://ahoyynadhrahhayati.blogspot.com/2011/02/lawak-deng.html

Mimi Radzuan said...

nice meyyy
anda di tag ye

Piasara said...

amboii..sblm mandi ko makan byk mcam tu...nasib baik tak terkeluar balik kat dalm kolam tu..
bestkn mandi manda..