5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

16 January 2011

My Love Sibling : Adik Nadzirah Hani

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo .. Amboii bukan main ligat lagi adk AidaBeelicious kita nie menaip entry2 terbaru dye kan ?? Ramai yang comment entry2 terbaru dye .. Mentang2 la dye tiada exam penting tahun nie .. Hihi .. Syafiq melawat blog kawan2 syafiq tadi ,, masing2 sudah menaip banyak entry2 menarik sedangkan syafiq baru menaip 3 entry pd tahun 2011 .. Korang mesti x suka melawat blog syafiq lagi kan ?? Asyik2 skodeng blog orang lain sampai lupa blog syafiq (T_T) .. Dah*3 .. Jgn nak emo syafiq ooiii ,, memang blog syafiq x comel `n  x menarik sebab e2 orang lari ke blog lain .. Ewh kawan2 !! Entry kali ini berkisar tentang apa yea ?? (Sorry coner tempat lain)
.
.
.
Entry kali ini syafiq mahu story morry ttg My Love Sibling ,, Dia buat ape sekarang nie yea ?? Setiap kali syafiq melihat bulan syafiq tentu ingat dia `n setiap kali syafiq contact dia syafiq selalu menggunakan ayat2 seperti  Dh makan ?? Sihat ,, kalau x sihat abg bawa ke klinik .. Begitu penyanyang syafiq nie kan ?? (^_^) Even syafiq jarang contact dye e2 tidak bermakna syafiq akan lupakan dia .. Dia pun faham yg syafiq busy dengan SPM .. Lumrah manusia merindui orang yang dye sayang ?? Majoriti adk angkat di Malaysia semakin berkurangan (Buat analisis sendiri) .. Kenapa ?? Yup ,, sebab abg angkat mereka sentiasa ambil ringan tentang adik angkat `n mengongkong adk2 angkat daripada tegur abg2 angkat dia yang lain .. HELLO !! Dia bukan GF korang so x perlu  nak kongkong adk2 angkat ,, kang x pasal2 adk angkat korang malas layan korang ,, aaayyyoookk x taw (^_^) kalau ada pasangan pun x pyh la nak kokong k (Rimas) Btw ,, Syafiq x macam e2 .. Syafiq x kisah dia mahu berkawan dengan sesiapa but pandai2 jge diri k adk .. Syafiq promise yang syafiq akan sentiasa berada di sisi dia ,, banyak kenangan manis terukir pada tahun 2010-2011 kan adk ?? Kenangan paling manis : Kita sama2 menjuarai Kawad Kaki Kadet Polis `n balik sklh same2 .. (^_^) 


Banyak bisikan pada hati , Banyak ujian pada hati , 
Banyak angan-angan dari hati, Banyak ketidak puasan pada hati ..
Bukalah seluas hati agar kita menjadi orang DISAYANGI (^_^)


Adk Nad bakal pindah sekolah awal bulan 2 nie ke SM Sains Seri Puteri .. Seriously ,, syafiq sedih sgt2 sebab berjauhan dengan adk angkat paling syafiq sayang ,, setiap org perlukan pergorbanan kan .. Disebalik pengorbanan tentu ada hikmahnya .. Adk take care of yourself yea ,, i know u will be alone at there without your brother but i`m always remember `n care about u sister (Promise)  Abg harap kita berjumpa lagi .. InsyaAllah .. Sibling 4ever ,, promise with me k .. Abg sentiasa mendoakan yang terbaik utk adk .. Jangan nakal2 di sekolah baru aw ,, yang penting study `n jgn tinggal Solat .. Kalau dapat abg angkat baru jangan lupa abg angkat di sini   .. Hihi .. Kalau ada apa2 just contact abg k ,, i'll help u sister (Menaip dengan nada yang sayu)
P/S : Syafiq terpilih ke pertandingan Swimming peringkat MSSS `n MSSM .. Doakan syafiq berjaya yea insyaALLAH .. Ramai tertanya2 ,, bila syafiq akan update cerita2 tentang kpop kan ?? Waahh ,, x sangka pulak ramai minat kpop .. Ok ,, syafiq akan mula bercerita tentang kpop awal bulan 4 ,, just look `n always log in my blog ^_^

Bbbribom !!





80 6 공주:

yqnq ellyana said...

Cute adk angkat ....
Kesian adk syafiq :(

Syafiq_Elf said...

@Yana :
Hehe .. Thanks (Wakil Adk Nad)
Kesian dkt syafiq kan ?? X pew la ,,
insyaAllah ,, syafiq akan jumpa dia lagi ^_^

♥Hyungsik Park Super Biased♥ said...

alahai comel sangat~but kesian la kan..dah nak pindah ~

LehaMY said...

Gudluck untuk competition MSSM tu! hehehe :D

chumel adik angkat ! :D

Syafiq_Elf said...

@Hyungsik Park :
Yup ,, comel same like me (Perasan) Hehe .. Sedih ,, x dpt berguraw2 dgn dia lagi :(

aku hanees ! said...

Lawa lhh diaa :)
Sabaa yeaa ! :)

Syafiq_Elf said...

@Lehamy :
InsyaAllah .. Syafiq pun injured skrang nie ..

Hehe .. Adk jew comel ,, abg x comel ^_^"

luvly_angle said...

gud luck syafiqq!!!akak doakan ko...!!

♥Hyungsik Park Super Biased♥ said...

@syafiq : panggil syaz je la xD sedihnye~takpe lah kan,ada rzeki jumpa lagi,betul tak? :) yeah,good luck jugak :D

fiqa sajer... said...

cumell adk agkt abg ...cme cm abg dy ..anyway gud luck ! =D=D

Syafiq_Elf said...

@Hanees :
Hehe .. Yup ,, dia mmg lawa ^_^
Syafiq slalu ingat dia :(

Syafiq_Elf said...

@Luvly :
Thanks akk .. InsyaAllah .. ^_^

Syafiq_Elf said...

@Hyungsik :
Okey syaz ..
InsyaAllah .. Hope sgt2 jumpa lagi ..
^_^

Syafiq_Elf said...

@Fiqa :
Yup ,, adk nad mmg comel ..
Abg dia x comel .. Hehe .. ^_^

Nurul Nadirah said...

comel laa adk angkt syafiq .. tp kesian syafiq kne psah ngn adk syafiq yg sowank lg tuw kn ..

cahaya bunga ;D said...

alolo , comeynye .. hihi . takpe syafiq . you're nice guy :)

Abhamz said...

salam, sabar je le.

teruskan perjuangan syafiq...

semoga berjaya...

tahniah, blogger yn masih muda tapi hebat!!!!

Nana Deen said...

auww , lawa nyaa adik angkat . serious skrg susah nak jumpa abg angkat yang baik mcm Syafiq . haha , lucky her :)

Syafiq_Elf said...

@Nurul Nadirah :
Thanks :D
Eemmm ,, sedih sgt2 :(

Syafiq_Elf said...

@Cahaha Bunga :
Hehe .. Entry ini comel ke kak ??
Thankss akk ^_^

Syafiq_Elf said...

@Abhamz :
Waalaikumussalam .. Yup ,, sntiasa bersabar ..

InsyaAllah .. Amin ..

X smpai setahun pun lagi buat blogger .. Hehe .. Blog abhamz pun hebat `n menarik ^_^

Syafiq_Elf said...

@Nana :
Thanks :D
Hehe .. Taw x pew (Perasan jew) ..
^_^

Rose Khoo said...

takpe, nnt klu tyme cuti pjg boleh larh kot syafiq jumpa lagi dgn adik angkt syafiq tuh..k...jgn sedih2...hehe...

N gud luck utk ptandingan swimming peringkat MSSS & MSSM tuh nnt, k? (^_^)

shahsyaz said...

byk nyer adk angkat awk neh shafiq...

btw, akak dh folow kamu...

(^_^)

misyamissyou said...

kalau jauh di mata biar selalu dkt di telinga dik.. :)

shida saje said...

ingatkan gf =P

Miss dorayAki said...

salam kenal. cm tak cayer jek ade gak boy cm syafiq ni. pyayang tol. pyah nk jmpe. aki hrap korg still kontek la. berjauhan tu perkara biasa. aki doakan smoga shafiq + adik agkat syafiq owez gmbira. ;)

Syafiq_Elf said...

@Rose Khoo :
Syafiq x prnah hangout dgn dia ..
Syafiq sedih sb brjauhan dgn dia ..

InsyaAllah .. Doakan syafiq yg trbaik k ^_^

Syafiq_Elf said...

@Shahsyaz :
3 org jew kak ooii ..

Hehe .. Thanks follow blog adk ..
Follow akk ^_^

Syafiq_Elf said...

@Misyamissyou :

Hehe .. Taw x pew .. Syafiq harap
sgt sibling 4ever with Adk Nadzirah

Syafiq_Elf said...

@Shida :
Ahaha ,, sibling 4ever ..
E2 janji syafiq dgn adk nadzirah ^_^

Syafiq_Elf said...

@Miss Dorayaki :
Waalaikumussalam .. Hehe .. Bukan senang mahu cari abg angkat mcm nie aw (Perasan lebih) Hehe .. Waahh ,, thanks sgt2 .. InsyaAllah .. Amin .. ^_^

fariehan ibrahim said...

alolOo~~ comel nyeh adik neh!
suwet sgt, hehe!
xpa, stiap pertemuan pasti de perpisahan,
lgpn adik nad nk pgi stdy kn, nk smbg ke prgkt yg lgh baek,
doa kn yg terbaik tuk dia er,
jauh dimata dekat dihati. =)

Nurul Adriyana said...

Wahh.... Baek ye syafiq.... Nk ad adeq angkt syafiq leh x??? Hehe =)

salsabila said...

wahhh..dia masuk seseri eh..cakap ngn dia sekolah ni mmg best walaupun semua perempuan..hehee..akk bekas student sms seri puteri..mmg BEST!
insyaAllah,, cikgu2 dia pun sporting sangat2..

hahaha..kem salam kat adik tu ye..;)

NICK IRFAN said...

apesal x ambik jd gf je shafiq? lawa giler beb!!!

_luVy*dUcky_ said...

comelnye...adk kamu.:)

Wani Wahab said...

awww !
so sweet lha korangg !

daylachan said...

teror berenang?wah hebat!!

someone that love him said...

comel nyer adik syafiq, umo brape uh?
*tk sabett tnye soalan gtuhh

BbPipa said...

cantik adek angkat syafiq ^^

sissyira said...

salam

jangan sedih2...

fb ada kan ....hari2 leh chat....hehehhe


ziarah rakan yang saya follow :D

DoRaEmoN LuRvE said...

comel nyer adek die.. :)

wiwyd said...

menarik komen my entry plak yaw

saibah said...

sabar dan tabah :)

sesungguhnya perjuangan itu akan berakhir dgn manis ... :) hwaiting !

erm, akak minat kpop jugk cuma tak minat yoona snsd . entah la knapa . tapi sangat suka yuri dan minho (minyul) . hehe

akak dah undi dh

Syafiq_Elf said...

@Fariehan :
Hihi ,, adk nadzirah yg comel ..
Yup ,, syafiq redha shj ..
Syafiq slalu doakan yg trbaik utk dia .. InsyaAllah .. Amin ..

Syafiq_Elf said...

@Nurul Adriyana :
Hihi .. Adk angkat syafiq dh rmai ,, takut x blh jge yg lain2 klu tmbah adk angkat ^_^

Syafiq_Elf said...

@salsabila :
Really ?? Waahh ,, sure ..
Nanti adk britahu `n kirim salam dkt dia k .. Hope adk nadzirah bljar rjin2 di sana ^_^

Syafiq_Elf said...

@ _luVy*dUcky_ :
Thanks yea ^_^

Syafiq_Elf said...

@Wani Wahab :
Hihi .. Sweet sibling ..
Thanks yea ^_^

Syafiq_Elf said...

@daylachan :
Hihi .. Yup ,, wakil sklh ..
Not pringkat MSSM .. Scary :(

Syafiq_Elf said...

@someone that love him :
16 tahun (Form 4) ^_^

Syafiq_Elf said...

@BbPipa :
Thanks ^_^

Syafiq_Elf said...

@sissyira :
Waalaikumussalam ..
Sedih sb brjauhan dgn dia ..
Hihi .. Lepas nie dh x on9 fb :(

Syafiq_Elf said...

@DoRaEmoN LuRvE :
Thanks yea ^_^

Syafiq_Elf said...

@wiwyd :
Thanks .. Yea sure .. :D

Syafiq_Elf said...

@Saibah :
Yup ,, betul2 ..
Really ?? Hihi .. Adk ske Soo Young
Akk undi utk ape yea ?? ^_^

shahsyaz said...

3 org tuh pon dh rmi taw...

hehehehe..
akak neh adk angkat pon xde...

xleh amek, kang adk kandung mengamok..
kah kah kah, jeles katenyer..

SayeComot said...

Uikss....adek angkat jep ke?
kakak angkat xnak? heheheh

zEri sAfEerA said...

owh. masih ada lagi sistem adk abg angkat skrg ye. ingatkan dah xde. dah agak lame tggalkan zaman sklh. hehe :D

nadya said...

smoga b'jya utk prtndgn MSSM 2uh ea..~

xpe2... slagi ad pluang, insyaALLAH, stiap prtmuan psti ad prpishnnye... tpi 2 kn xbeerti xkn jmpa utk slmnya..~
ble2 aje bley kn..~!

BTW, nadzirah 2 sme umo dgn ahh dgn sy..~ hahax..

ok r... be steady yup..! xmo sdih2.. nadzirah pon msti xnk tgk abg dye sdey kn..!~

:p

nadra said...

waaa....shafiq nie macam "joheun saram" la nie ea...
betul ke, x sampai setahun buat blog nie?
hebatnye...dah beribu follower die....

qee_la said...

HAHA. Syafiq, so sweet of you lah. HAHA. You nampak sangat penyayang. Tak sangka maseh wujud lagi lelaki macam you ni sekarang. HAHA.

nice nice! ^_^

Saibah said...

COmel adik angkat syafiq...
Tahniah kat dye dpt masuk boarding school.. Okaylah tu dye dpt SBP.. saya mintak pown x dpt.. Congrates and beruntung dye abg angkat yg baik mcm syafiq niey.. :)

Mimi ! said...

Wah wah wah, syg sgt tu nampaknye. Ohh, patut la sruh comment sini. rupanya, sama sekolah. So, sy boleh jumpa Nad lah nanti. Suruh dia tunggu sy lahh. kekeke.

nurul ain said...

cun gile lah adek angkat syafiq tuh..sweet jeh..penyayang betul syafiq nieyh..utg adek agkt awk tuh ade abg agkt mcm awk nie kan ^^

Anonymous said...

I love syafiq-harddance94.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

OjieOjOne said...

bese la. .lumrah hidop. .sabo jela.

ciK iZza said...

comey2

capex_apex said...

NICE !! XD

Nur Qistina Khaireen said...

woaa ! korangg sweet gilee <3

nazrul ashraff said...

hoho..heya syafiq..cettt..panjang sangat pulak..haha..panggil sya je la..ngeh3x..hoho..nice blog..x meleret2 senget benget ke sana sini..

haha..kpop? haha..x lyn..hav a nice day!

Rasydan Rosdi said...

wahh...terbaik..
adik yg comey...pwiitt~

Eazy Izzuddin said...

oh comel hehe
xD

sitihanisahali said...

peh peh peh...lawa adek :)

chittysarah said...

goodluck ye syafiq~~
comel plak adik angkat tu

Afzainizam said...

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Ain Zulaikha said...

cantik .. :)

budox!!!!! said...

comey!!

budox!!!!! said...

comey!!!