5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

15 September 2011

Peristiwa Hari Raya 2011 ♥

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh


Seronoknya jika kita dapat beraya di kampung kan? Tapi nak buat macam mana. Syafiq dan keluarga tidak dapat beraya tahun ini disebabkan terbabit kemalangan jalan raya di Plaza Tol Serdang, dua hari sebelum menyambut Hari Raya Aidilfitri. Di pagi raya, syafiq dengar takbir raya di dalam lappy (yup, syafiq mengaku air mata jatuh masa itu) dan syafiq tidak sempat bermaaf-maafan dengan mama `n papa sebab mereka berada di wad lain. Di hospital, syafiq terkenang baju melayu warna biru yang syafiq beli dengan keluarga sebelum raya (bila la dapat pakai baju melayu itu kan? T_T) Hari semakin hari, alhamdulillah kesihatan syafiq dan sekeluarga semakin sembuh dan kitaorang boleh keluar pada raya kedua (ewh, apa sedih2 nie) Ok2, now mood happy.. Duit raya syafiq pada tahun ini meningkat dari tahun sebelum ini (ramai yang menziarahi syafiq), syafiq pun tak perlu nak baca buku banyak2 semasa sakit dan if korang perasan, kemalangan kereta syafiq tersebar di TV1 dan surat khabar NST (glamor raya la pulak) Hehe~ ^^


Rasanya belum terlambat lagi syafiq mahu wish "Selamat Hari Raya" kepada semua kawan-kawan di blog ini. Baca dengan teliti (macam jawab paper exam pulak) #ala-ala kad raya dari
Di bulan yang mulia ini, saya Muhammad Syafiq Aiman Bin Zulkarnain menyusun sepuluh jari ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali diri ini. Maaf andai kata-kata yang dizahirkan di blog ini mendatangkan rasa marah, terguris hati, terkasar bahasa dan lain-lain lagi. Oleh itu, syafiq memohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Yang baik itu datang daripada Allah S.W.T dan yang buruk itu datang daripada kelemahan kita sendiri. Please forgive me for all wrongs that i;ve done especially to my younger sister adk ct (sorry because i do not take care of you anymore before this) Sorry for everythings that i had done to you guys, 0-0 okay? . May this year to give to us all sweetness 1001 and brings lots of happiness, Amin~ ◕‿◕

Raya tahun ini, suasana tidak berapa meriah jika dibandingkan tahun lepas. Knp? Habis jer raya terus trial-spm (06.09.2011) Tak sempat nak merasai suasana riang raya even dalam keadaan sakit. Btw, tahun depan syafiq dah mula beri duit kepada kanak-kanak. Jika korang rasa kanak-kanak lagi marilah mintak duit raya dekat syafiq nanti, syafiq tak makan orang pun. Hehe~

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin
(해피 데이 와치, 죄송 순수)


kepada semua pembaca-pembaca blog comot ini~

62 6 공주:

Syafiq_Elf said...

Guys.. Sorry sb ptg tadi comment box blog syafiq problem. Now dah ok ^_^

iesya ariesya said...

ciannye dye...
sem0ge syafiq sht2 slalu...
SELAMAT HARI RAYA...

iesya ariesya said...

cian syfiq ea~
sem0ga syfiq sht2 slalu...

iesya ariesya said...

cian syafiq ea~
semoga syfiq shat2 selalu...
SELAMAT HARI RAYA~

Anonymous said...

sem0ga syfiq sht2 selalu~
SELAMAT HARI RAYA

cik niena :] said...

Alolo , siannya . Semoga cepat sembuh yahhh . Selamat Hari Raya jugakkk .
Btw , gudluck Syafiq !

Mohammed Faizal said...

ooo ye ke cam tu sekali....sedih malang taak berbau tapi syukur semua selamat...

Amalina said...

Lah, ada masuk ke? Lina tak perasan sebab kat kmpg jarang tengok tv, haha. Anyway, poor you. Never mind, janji sekeluarga selamat. Selamat Hari Raya dan Good Luck for trial :)

Elle Tiramishu said...

Smoga cpat smbuh spenuh nya <3

nadhirah. said...

selamat hari raya syafiq.

nad pun tak rasa best sangat raya tahun ni. mungkin sebab dah besar, bukan mcm zaman kanak-kanak riang dulu :)

macam syafiq jugak, tapi benda mcm accident ni tak jadi pada nad la, jadi kat sepupu nad, kereta diorang kena hempap pokok, wife dia cedera parah. tapi kita pun rasa jugak la kesedihan orang lain .

so, get well soon. good luck untuk trial nanti, all the best ! :)

ain dzaya said...

baru update blog...tataw pkembangan sgt.....bila ari syafiq xcident? so cne keadaan skg?..hope syafiq cepat sembuh....

Hizami Rahim said...

okay. selamat hari raya. :)

Lily said...

Selamat Hari Raya juga :)

Bell said...

sama dengan adik akk la nie..good luck Trial yer syafiq ;)

Ain Zulaikha said...

hehe selamat hari raya syafiq :) duit raya mesti dapat bnyak gila kan? hehe

Nur Hamizzah said...

slmat hari raya

cart kartika said...

hehe nice sharing^^
jemput join entry raya..

http://cartiecacloset.blogspot.com/2011/09/segmen-blogwalking-entry-raya.html

anysmayonis :) said...

selamat hari raya ;)
Dah sembuh ek ? Alhamdulillah

Izyan Yan Cinnamon said...

selamat hary raya..:)

cik zila said...

Salam Aidilfitri..
mmang seronok dpt balik kmpung..
accident tu mungkin dugaan utk syafiq.. alhamdulillah, dh sembuh, kan?
p/s: gud luck uth trial spm & spm sebenar akn dtg ye.. :)

#ANAS^^ said...

selamat hari raya ;)

Detective Fiqa said...

selamat hari raye jugak ^^

miszfazierra said...

slmt hari raya syafiq :)

syahirooAhmad said...

selamat hari raya geng.

wAwA said...

selamattt aru rayeee jugakk!
:)

miss Fyqa said...

Selamat Hari Raya syafiq..

Gud luck for trial :)

nur amirah sofwan said...

awak , SEDIH gile kot dengar citer awak . harap2 awak SEMBUH n TABAH kan haty awak . mungkin itu DUGAAN ALLAH tok FAMILY awak . btw , semoga awak dpt 9A + dlm SPM . so cheer up ~

vampire and his lady said...

org serdang ke?? jom lepak upm. haha..

~SaL IjOu~ said...

oh..baya adik bongsu akak kamu ni~ ^^
sgt bersimpati atas kemalangan tu..harap adik sekeluarga tabah ya~

ayuna ayuni.. said...

hai.................:)

Syafiq_Elf said...

@iesya ariesya:
Tahu x pew but alhamdulillah dh smakin sembuh ^_^

Syafiq_Elf said...

@iesya ariesya:
Ewh, baru perasan iesya beri 3 comment.. Hehe~ Thanks yea ^^

Syafiq_Elf said...

@Anonymous:
InsyaAllah.. Dktor ckp 6 minggu lagi baru sembuh :)

Syafiq_Elf said...

@cik niena :]:
Kesian*3.. Alhamdulillah, dh smkin sembuh.. Thanks niena :)

Syafiq_Elf said...

@Mohammed Faizal:
A`ah.. Trlanggar bas.. Alhamdulillah semua selamat :)

Syafiq_Elf said...

@Amalina:
Yup, alhamdulillah semua selamat.. Thanks 4 support :)

Syafiq_Elf said...

@Elle Tiramishu:
I hope so.. Amin~ ^^

Syafiq_Elf said...

@nadhirah:
Yup, raya thun nie x dpt jmpe cousin :( Owh really? Dkt mana yea? Hope dia cpt sembuh yea.. Amin~ :)

Syafiq_Elf said...

@ain dzaya:
Yup, a`ah.. Sebulan sekali jer update.. 3 hr sblum raya.. Alhamdulillah dh smakin sembuh :)

Syafiq_Elf said...

@Hizami Rahim:
Wahh! Blogger trhebat pun comment.. Hehe~ Thanks yea `n Selamat Hari Raya :)

Syafiq_Elf said...

@Lily:
Raya*3 :)

Syafiq_Elf said...

@Bell:
Adk akk pun form 5? Wish her Good Luck yea.. Thanks ^^

Syafiq_Elf said...

@Ain Zulaikha:
Selamat Hari Raya kak.. Lama tak borak2 kan? Huhu~ A`ah, dpt duit raya lbih sikit thun nie.. Hehe~ ^^

Syafiq_Elf said...

@Nur Hamizzah:
Selamat Hari Raya :)

Syafiq_Elf said...

@cart kartika:
Welcome :)

Syafiq_Elf said...

@anysmayonis :) :
Selamat Hari Raya..
Alhamdulillah dh smkin sembuh ^^

Syafiq_Elf said...

@ Izyan Yan Cinnamon:
Selamat Hari Raya :)

Syafiq_Elf said...

@cik zila:
Selamat Hari Raya.. Ketupat ada lg ke? Hehe~ Yup, perlu bersabar dan bertawakal.. Thanks kak :)

Syafiq_Elf said...

@#ANAS^^:
Selamat Hari Raya ^^

Syafiq_Elf said...

@Detective Fiqa:
Selamat Hari Raya Detective ^^

Syafiq_Elf said...

@miszfazierra:
Selamat Hari Raya ^_^

Syafiq_Elf said...

@syahirooAhmad:
Selamat Hari Raya Geng ^^

Syafiq_Elf said...

@wAwA:
Selamat Hari Raya :)

Syafiq_Elf said...

@miss Fyqa:
Selamat Hari Raya.. Owh, thanks ^^

Syafiq_Elf said...

@nur amirah sofwan:
So sadness.. Btw, amirah org prtama yg ckp sedih dgr cerita nie.. Thanks yea 4 everything ^^

Syafiq_Elf said...

@vampire and his lady:
Ewh, bukan.. Syafiq org Bandar Baru Bangi.. Nak lepak? Blh jer :D

Syafiq_Elf said...

@ ~SaL IjOu~:
Adk bongsu? Wahh! Wish her Good Luck yea.. Yup, alhamdulillah kitaorg semua tabah dan redha ^^

Syafiq_Elf said...

@ayuna ayuni.. :
Hai ^^

Sara Ali said...

selamat hari raya jugak,,,

=)
cian dia..
sabarnya semua tu dugaan...

Fara E's said...

selamat hari raya ! get well soon !

♥Aien Najwa♥ said...

mesti dh sihat niy kn??..alhamdulillah..raye pown nak habes dh..hehe..bdw..selamat hari raye..(",)..

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaha