5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

10 April 2011

Kem Latihan Kadet Polis IPPD Cheras 2011

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo ..

Long time i not update any entry at my blog rite ?? Serious ,, syafiq rasa bersalah sebab tinggalkan blog yang sudah berabad ini (T_T) I`m sorrrryyyy .. To all my chingu Adk Nadzirah Hani ,, Adk Fida ,, Aida ,, Akk Ailyl ,, Akk Yana ,, Cik Bulat ,, Syaza ,, Kpop Crew ,, MasterShow Crew `n all readers listen to this words ..
I Miss You All So Much
Did you know ?? My schedule very2 Hectic .. Biasalah students kan memang lifestyle sibuk sentiasa (Busy mengalahkan Putera Raja) .. Dengar cerita ,, ada yang lompat2 di atas sofa sebab menunggu si budak kecik ini update entry2 baru di blog ?? Sepanjang minggu ini ,, syafiq sentiasa busy dengan aktiviti2 sekolah `n alhamdulillah syafiq dapat balance kan aktiviti sekolah `n akademik .. Actually ,, syafiq baru balik dari Jogging dengan kawan syafiq di Tasik Cempakan Bangi , Selangor .. Seorang atlit Swimming sekolah `n seorang Olahragawan sekolah .. Kedua-duannya terkenal dekat sekolah (Habis lah kalau cikgu baca entry ini >,<)

Olahragawan Sekolah

Straight to the point ,, entry kali ini syafiq mahu story tentang Kem Latihan Kadet Polis di Kuala Lumpur .. Sekolah syafiq menghantar 3 ahli KP lelaki `n 3 ahli KP perempuan untuk bersaing kawad kaki ke peringkat negeri .. Syafiq sampai jer di pengkalan polis ,, ahli2 KP dari sekolah Cheras datang dekat syafiq `n tanya nama , tinggal di mana `n anything else (Kalau lelaki x kisah lagi but ini perempuan) Sometimes ,, kita perlula friendly dengan kenalan2 baru kan ?? Kalau x orang anggap kita sombong (>,<) Akitiviti pertama ialah Kawad Kaki .. Syafiq ingatkan ada senaman sebelum memulakan aktiviti ,, dah la x breakfast pagi .. But ,, time kawad e2 alhamdulillah syafiq terpilih dalam kelompok 20 terbaik dari 70 KP lelaki .. Pemilihan akhir bermula ,, kali ini syafiq terpilih untuk mewakili negeri Selangor but syafiq terpaksa menarik diri sebab kecederaan otot di lengan syafiq cedera teruk (T_T)

Taklimat Untuk Ke Peringkat Negeri 

Kecederaan Otot

Kesian kan ?? Menyesal pulak pergi tarik diri .. But ,, SPM pun dah nak dekat ,, must be prepare for SPM after this .. Ada orang e2 guna Sunblock tapi matahari tak jugak block sinaran UV di muka dia (Not me k) Btw ,, memang seronok la kan berkawad selama 5 jam dari pukul 8am-1pm ,, muka masing2 dah gelap sikit termasuk la muka syafiq .. Lepas ini nak duduk dalam rumah sampai muka putih semula .. Ahaha .. Selepas kawad kaki coach minta semua KP berehat 1 jam sebelum mendaki Bukuitt2 (Copy Ayat David Teo) selama 4 jam .. Time rest syafiq memang x der kerja nak buat ,, so syafiq snap2 picture ..

Budak yang suka lastik2 orang .. Ahaha

Think about Spm (T_T)

Semasa aktiviti lasak mendaki bukit ,, syafiq mendapat tempat ke-9 dari 70 peserta (Tangan injured pun boleh dapat top 10) Ramai yang terkejut sebab syafiq mampu mendapat tempat top 10 sedangkan tangan syafiq still injured (Ingat budak kecik ini x layak join sukan lasak ke ??) Hehe ..

Taklimat Sebelum Masuk Hutan

Dipendekkan cerita ,, kem perkhemahan pun sudah sampai ke penghujungnya .. Sedih jugak la sebab dah x jumpa diaorang lagi lepas ini `n korang faham2 jew la kan .. Waktu2 begini la ,, budak2 lelaki selalu minta no.phone perempuan `n gambar berdua-duaan .. Tapi ,, syafiq x buat semua e2 k sebab syafiq pandai jaga diri syafiq sendiri .. Hihi .. 



Bbiribom !

Alert : Jangan lupa beli Majalah Remaja keluaran edisi 15 Mei 2011 sebab blog syafiq TERmasuk dalam majalah e2 .. Btw ,, besok anniversary syafiq with my siblings Adk Nadzirah Hani ,, alhamdulillah genap setahun ◕‿◕




52 6 공주:

syilla said...

seriously your blog masuk majalah remaja ? haha . ruangan apa ?

shazmira said...

wah ~ dapat top 10 eh ?? good good ! kite x pandai kawad :P

aja mazlan said...

oh pdrm ek?? kat mne uh??

Syafiq_Elf said...

@Syilla :
Yup ,, ruangan Blogspot ..
Nnti beli k ^_^"

Syafiq_Elf said...

@Shazmira :
Yup ,, alhamdulillah ..
Jmpe senior2 yg pandai kawad `n suruh diaorg ajar kawad ^_^

Syafiq_Elf said...

@Aja Mazlan :
Not ,, just Police Cadet ..
At Cheras .. ^_^

sweet strawbery said...

wahh,bestnyer org tuu..
gi kem..

pas ni,dok umah je k,xyah kuar uma
kata nak putih an kulit an?
huhu,

cian dia,injured kt lengan,cmne ley injured?

btw,get well soon yup !
takecare..

Syira Bieber ♥ said...

Aww, Im gonna be the first one yang beli majalah remaja tu ! Hihi :D

cahaya syahirah said...

ohh god!
best nye pergi kem!
sumpah ckp, polis lak tuh
smart gile!

Naddia said...

fuyooo..kecik2 da masok majalah..meletop kau dik!!

jumla hangout..nk sgt ye..g ne dek?

cik najihah said...

opss terindu pulak zaman sekolah dulu2

Nurul Adriyana said...

Waahhh....,best nyee....klau dpt pluang mcm niee....confirm x kan lepaskann !

Syafiq_Elf said...

@Sweet Strawbery :
Hihi ,, taw x pew ,, Bukan senang nak cerahkan muka semula (>,<)

Injured sebab trjatuh dari atas tali .. sakit :(

Ok ,, thanks yea ^_^

Syafiq_Elf said...

@Syira Bieber :
Hihi .. Are u sure ??
Ok2 ,, i`m waiting ^_^

Syafiq_Elf said...

@Cahaya Syahirah :
Best but penat :(
Hihi ,, lepas nie tunggu surat utk kem menembak ^_^

Syafiq_Elf said...

@Nadia :
Ahaha ,, mcm2 la akk nie .. Akk lagi meletop ..

Hangout ?? But adk malu la ^_^

Syafiq_Elf said...

@Cik Najihah :
Hihi ,, nie mesti selalu pergi kem kan ?? Btw ,, thanks 4 drop your comment ^_^

Wani said...

woooo . macam best je T_T

AireyN ツAshra said...

waaa^_^
bestnye gi kem teringin sngt..
msuk kwad tuh..huhu jelesnyer :p

SITOT said...

bagus ! pandai jaga diri..amek number tepon wat pe an..bek amek ilmu banyak2 dulu kan3.

biela erin said...

sy ta rindu kamu pown...hahahh..kiddin again...
i miss u too..lame ta dgr cite..
na komen pe ek?? hahah !!!
budak active koko kan...mesti la camtu....
remaja??? bln 5?? remaja ta best sgt la..tp klu jumpe t insyaallah akn beli... :D

Aini Adam said...

Haha. Seriously, rindu pulak zaman skolah.
Tapi, kalau majalah, tak pernah beli. Jadi, xde peluang nk tengok. Hehe. Sorry =_='

Syafiq_Elf said...

@Wani :
Best `n so tired ^_^

Syafiq_Elf said...

@Aireyn :
Hihi ,, syafiq masuk kawad but tarik diri (>,<)

Syafiq_Elf said...

@Sitot :
Ahaha ,, taw x pew ..
Thanks 4 information ^_^

Syafiq_Elf said...

@Biela :
Hihi ,, i miss all my friends ..
Taw x pew ,, busy with study ..
Jgn lupe beli .. Hehe ^_^

Syafiq_Elf said...

@Aini :
Hihi ,, taw x pew ..
Dh la tahun nie syafiq last sklh .. Ayoyo ..
Try beli mjlah Remaja keluaran 15 mei k .. ^_^

shuee-ELF said...

hish, sygnye awak tarik diri dri kawad..
awak kan last year skolah taun nie, so kena lah aktif lagi eh?
anyway, hope awak cepat sembuh dari injured awak tuy.
erm, masuk majalah bhgian ape?
bestnye, insyaallah akan beli kalo ade duit (: hahaa:D

cik ayin said...

rindu nak pakai baju kadet polis :)

Ailyl Rozanna said...

tak nak komen!! bey! JELESSSSS. Adik asyik masuk majalah je. hahahaha

Miss Anis said...

wahh cOngrat...
msuk remaja?nk kne beli tgk ny...huhu

Nur Amira Radhiah said...

nice la dik..best giler kawad..huhu..
by the way,eloklah jage batasan,,
:)
nak tnye ni..ELF tuh ape?
sis bace buku k-pop ckp E.L.F
seriuosly sis ta tau..hehe..

aina lee said...

wuyoo . atlet tu . HAHA . btw , minat kpop jugak ke ?? hoho

cahaya bunga ;D said...

wuuuuuuuu~ nampak macam best. but im not interested laa benda-2 macam tu. hee :) btw, majalah remaja kan?? nak belilah

syafeika edora said...

bce entry syafiq ni teringat zaman krs dulu,hehe

June Flizzow said...

tetibe rindu zamn sekolah la pulak . haha

Syafiq_Elf said...

@Shuee Elf :
Taw x pew ,, rugi jer .. >,<
InsyaAllah ,, Amin ..

Yup ,, bhgian Blogspot ^_^

Syafiq_Elf said...

@Cik Ayin :
Hehe .. Beli jer baju Polis .. Hilangla rindu nnti ^_^

Syafiq_Elf said...

@Akk Ailyl :
Ahaha .. Akk merajuk ,, adk pun merajuk .. Hehe .. Akk pun blh masuk mjlah .. ^_^

Syafiq_Elf said...

@Miss Anis :
Hehe .. Beli2 ^_^

Syafiq_Elf said...

@Nur Amira :
Taw x pew ,, best sebab cuaca panas >,<

ELF means Ever Lasting Friends ..
Org kuat Super Junior ^_^

Syafiq_Elf said...

@Aini Lee :
Ahaha ,, atlit swim jer ..
Yup ,, but skrang dh kurang minat kpop ^_^

Syafiq_Elf said...

@Cahaya :
Hehe .. ok ,, i understand ..
Yup ,, ^_^

Syafiq_Elf said...

@syafeika edora :
Krs rupanya .. Hehe .. ^_^

Syafiq_Elf said...

@June Flizzow :
Zaman paling best/menarik dalam hidup ialah zaman persekolahan .. ^_^

| gad1s s0ypans | said...

heee,umur bapa nie.....????

tahniah kecik2 dh pemes.....

c(:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

mira z said...

comey eh smbut anniversary~

Eazy Izzuddin said...

abg dulu kadet bomba ouh...
lagi la dahsyat..
dr putih transform hitam haha...
teringat dulu wakil kadet bomba selangor utk kawad hari merdeka 2004 :P

nUr _ atiQah said...

gud luck spm erk..
hee~
injured ??
dont worry k..
lama2 baek la tu,,
by da way,tahniah sbb
still dpt tmpt ke-9 kan..
hehe..~

Asyraf Arif said...

Good luck untuk SPM nanti. hehehe ;p

saibah said...

dik , yg penting kesihatan kena jaga tau . nanti nak spm susah .

btw ,sibukkan diri awak ketika f5 ni , penting tau sijil2 tu namun pandai2 bahagi masa antara aktiviti outdoor dengan bljr , anyway good luck for spm ! :)