5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

29 April 2011

Entry Vs Entry

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo

Hye Everyone !! Sihat ?? Kalau x sihat ,, jangan lupa makan ubat .. Btw ,, ini first time syafiq menaip entry pada hari persekolahan .. (Excited sehingga lupa nak study T_T) .. Ok2 ,, straight to the point .. Menarik x entry Bahasa English yang syafiq taip minggu lepas ??

~X menarik langsung (Menarik pun sebab Wedding Auntie Ailyl)
~X berapa faham bahasa english
~Entry yang serius `n tiada unsul lawak jenaka
~Banyak kesalahan Tatabahasa
~Bajet bagus cakap English

Comment dari kawan sekolah syafiq :
"Dah x yah nak spikang spiking nie . Kang berterabo gigi aku nak jawab"
[Ahaha ,, pelik la Hazwani Aqilah tapi study pandai >,<]

Syafiq terima comment anda semua dengan hati yang terbuka ,, syafiq x sedih pun .. Syafiq dah agak dh yang syafiq x berkemampuan untuk menaip entry dalam bahasa english .. (Mana yang x sedih itu cepat2 ambil Eye-Glo`n letak byk2 dekat mata anda >,<) Btw ,, syafiq buat entry english sebab mahu improve my english before mid-year exam .. Owhzz yea ,, ini entry yang mendapat sambutan sepanjang syafiq berblogging sejak 8.May.2010 .. Play piano please~

Entry Pertama dengan jumlah 102 comment :
Blog Pilihan Malaysia 2010 ^_^

Entry Kedua dengan jumlah 79 comment :
My Love Sibling : Adik Nadzirah Hani

Entry Ketiga dengan jumlah 52 comment :
Kem Latihan Kadet Polis IPPD Cheras 2011

`n the last one dengan jumlah 48 comment :
Pemimpin Pengawas


Nak story sikit nie :


Syafiq hanyalah murid biasa jer ,, x de yang special ttg diri syafiq nie .. Baru syafiq tahu dekat sekolah syafiq ,, ramai yang spy2 blog syafiq ini .. (Thanks kawan kerana beritahu syafiq ttg perkara ini) .. Lepas nie ,, kena hati-hati menaip entry takut orang mengata tentang blog syafiq di sekolah .. Thanks for following my blog ^_^

To Adk Nadzirah `n Adk Yus : Bila nak balik Bangi , Selangor ?? Miss u all ..
To Aida : Good Luck 4 your mid-year exam .. Wish u all the best pwincess ..
To Akk Ailyl : Akk ,, lama x dgr cerita ?? Muka pun dh mcm org Korea ..
`n to all my readers : Teruskan lompat2 di blog syafiq `n thanks kerana support syafiq


Bbiribom !







25 6 공주:

cik najihah said...

x pe..bole improve :)
wah kecik2 dah pemes ye

Syafiq_Elf said...

@Cik Najihah :
InsyaAllah .. Amin ..
Hehe .. Mana ade famous .. Biase2 jer .. Btw ,, thanks yea .. ^_^

MR. MIND said...

waaahhh kecik2 da ada blog bgus camni...keep it up...

shuee-ELF said...

ouh, budak alim rupenye kt skolah ;)
anyway, english awk okay je. kwn awk jeles tuy :p hahaha

zulain said...

ahahaha ! famous dow ! XD ! Mane x famous ! Syafiq tiptop ! XD ! merendah diri jer ! XD

zulain said...

Syafiq tiptop ! X nk mngku nmpk? Wah2 ! haha ! XD ! Apew lorh !

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

even syafiq budak skola, but gaya penulisan syafik di blog sgt buat akak kagum :)

Far8 budak baik said...

lalala..spiking jelahh..
ape kesahh org komnt..
dy main2 je tu...
aku ni pun english bersepahh..
haha..
waa famous dlm kls ker??=p

cik mumu :) said...

ececehh .. femes lahh tuh .. haha :D

Memey said...

eh oke hape entry yg dlm english tu. maybe kawan syafiq yg malas nak baca kot. haa~ :D

btw gudluck exam ^________^

aiman mania bieber is ELF said...

@Syafiq_Elf
hahahaha...tak apa.....kalau silap boleh perbetulkan...yg pnting,blajar,blajar,blajar dan terus belajarrrrr....chayooookkkkk bro....do the best.......

aiman mania bieber is ELF said...

hahaha...tak apa......yang penting belajar,belajar,belajar dan terus belajar....silap tak apa...boleh diperbetulkan....betul tak??okay bro....chayoooookkkkk......

oooppppsssss!!suju bt comeback ke malaysia sempena hari belia 28hb mei ni.....join x?

aiman mania bieber is ELF said...

hahaha...tak apa......yang penting belajar,belajar,belajar dan terus belajar....silap tak apa...boleh diperbetulkan....betul tak??okay bro....chayoooookkkkk......

oooppppsssss!!suju bt comeback ke malaysia sempena hari belia 28hb mei ni.....join x?

Syafiq_Elf said...

@Mr Mind :
Hehe .. Waahh ,, 1st time org ckp syafiq bdk kecik .. Thanks yea .. :D

Syafiq_Elf said...

@Shuee Elf :
Ahaha ,, yup (Pengawas kan)

Ye ke ok ?? Syafiq tgk biase jer :(

Syafiq_Elf said...

@Zulain :
Ahaha ,, mne ade tip-top ..
Yup ,, merendah diri x kira tempat :(

Syafiq_Elf said...

@Akk SyafiqahSyaza(SweetSyaza) :
Hehe .. Really ?? Wahh ,, thanks 4 everything akk ^_^

Syafiq_Elf said...

@Far8 budak baik :
X per2 blh improve lagi your english ..

Ok ,, Fullstop .. Syafiq x famous .. :D

Syafiq_Elf said...

@Cik Mumu :
Ewh ,, mane ade .. E2 gossip jer 2 ..

Syafiq_Elf said...

@Memey :
Ahaha ,, maybe kot .. Thanks yea :D

Syafiq_Elf said...

@Aiman :
X pergi kot sb nak exam dh ..
Waiting concert SuJu for next year .. ^_^

Ailyl Rozanna said...

hehe sweet.. pape pun happy becoming birthday tauu dik! :)

Syafiq_Elf said...

@Akk Ailyl :
Hehe .. Thanks akk sweet ..
Ok auntie ..

Owhzz yea akk ,, entry ttg Wedding Akk mnggu lepas kan ,, sebanyak 1030 org view entry trsebut .. Hehe .. :D

mira z said...

bgos toll!
dulu zmn skola nak improve english bykkan bace novel english.merangkak dr novel yg simple cam enid blyton then brlarr bace yg berat sket sydney sheldon, john grisham.

takpown bykkan nengok movie english yg ade subtitle english.smbil dgar smbil bace.

hope membantu!

Eazy Izzuddin said...

Annyonghaseyo
dalam proses membelajar korea..
nak seoul ouh...
nak ikut ? hehe