5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

22 June 2011

Tips2 Untuk Menjadi Top Blogger

Assalamualaikum .. Annyonghaseyo

Hhuuaarrgghh (T_T) Maaf syafiq menguap tadi maklumlah update blog pukul 6.00am time orang tengah sleeping beauty pagi2 ini. Owh yea! "Thank You So Much" kepada yang sudi comment di entry "Top 10 Blogger Kacak `n Cantik Pilihan Syafiq Elf ". Syafiq trauma seketika apabila Aizul Marcello, Akk Yuyu, Akk Nisa, Akk Arxar, Akk Ain, Cik Bulat, Ayeem Ayam `n blog2 terkenal yang lain comment di entry itu (senyum2 kucing dibuatnya ^_^)

********************************

Back to the title, dunia blog sememangnya tidak sunyi dengan kehadiran blog2 baru. Tidak kiralah lelaki mahupun wanita, masing2 tampil dengan aura tersendiri termasuk blog Fans Kpop Ini : Aida `n Akk Ailyl (twink .. twink ^_^) Ok, antara tips2 ringkas untuk menjadi top blogger ialah :

Laman Sosial :
-Laman sosial seperti Facebook `n Twitter adalah cara paling effektif untuk dikenali oleh semua lapisan masyarakat. Anda cuma perlu letakkan LINK blog anda di dalam laman sosial tersebut `n kemungkinan 200-300 orang akan KLIK link blog anda (Sehari)

Request Ke Dalam Majalah :
-Antara blog2 di malaysia yang syafiq pernah lihat di dalam majalah ialah seperti blog Akk Irine, Cik Epal, Aida, Mira, Akk Marya, Hizami, Syafiq Elf dan etc. E-m@ilkan sahaja link blog anda ke Editor Majalah. E-m@il editor majalah boleh didapati di dalam majalah tersebut (Jangan malu-malu if blog anda live di dalam majalah ^_^)

Blogwalking `n Leave Comment :
-Cara ini dapat membantu meningkatkan trafik blog anda. Gunakan backlink `n jadilah blog terawal yang comment di entry blog orang lain. 

Membuat  Contest or Giveaway
-Jeng .. Jeng !! Cara ini paling berkesan untuk blog2 anda dikenali ramai. Contohnya contest dari blog ini yang berjaya menarik ramai pengunjung http://www.miszlullaby.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html. Congrats Akk Miszlullaby ^_^

Hasilnya :

CLICK untuk tumbesaran


Terima la lagu hitz kpop Beast~Fiction. Hope you guys enjoy ^_^ 








Penulisan di dalam blog melambangkan siapa diri kita, sahsiah kita `n kebijaksaan kita dalam dunia blog. Jom ramai2 vote akk ailyl di sini http://wildfireapp.com/fb/22/contests/125992/voteable_entries/23175055

70 6 공주:

miss ieka said...

thank for da tip

alyaclumsy said...

nice tips :)

AL AZRUL said...

beast-fiction, best lagu nih...prnh dgr skali kt blog kwn, trus download..haha

Eyda Syahida said...

ohayo gozaimas~~

:)

Azeanthy Paiman said...

thanks yaa bg tips..hehe.

Hashira Yusoff said...

wow! nice.. boleh apply ni.. tapi kemungkinan utk org klik kat link yg kita share rendah la..lain la kalo dah femess.. T___T

--> Hashira Yusoff

FarhanahAdzlan said...

tips yg bagus untuk blogger2 yg baru..smua tips tu senang je..except yg request kt dlam majalh tu..almaklumlah aii ni kan malu2 kerbau..kah3..

KhuZa SunshiNe said...

annyeo~
kalau nak request ke dlm mjlh tu
contohnya yezz
nak emailkan ke editor yourspace ?

btw , thank's for the info!
have a nice day !
^_______^

Blogberry Emry said...

congratz~

'Aisya Salim said...

annyonghaseyo:) bagus tips awak lebih-lebih untuk blogger klasik macam saya :) ! gud job. fiction-beast memang terbaaik !

syafeika edora said...

nice tips syafiq! :D

Ain Zulaikha said...

nice tips syafiq, :) keep it up!

=.= Cik Nami =.= said...

nice info ,, thnxx ya :D

Aimi Dayana Bahari said...

tai makan masa jugak lah nak jadi fofuler macam diorang.

Amalina said...

Like this entry! Thanks for sharing ;) I adore Aizul Marcello, hihi

Marya Hana . said...

yg penting ikhlas melalui penulisan.. =)

Ibnu isa said...

nice info.. thanks.. nway mcm ne nk dpt emaik editor majalah. and majalh pe yg sesuai ek.. hee

Ibnu isa said...

nice info.. thanks.. nway mcm ne nk dpt emaik editor majalah. and majalh pe yg sesuai ek.. hee

Asyila Zainuddin said...

wahhh.. tips bergune nih... thx! :) btw, CN Blue lagi best! kekeke..

Haffiz MohdNoor said...

thanks.. nice n share boleh?? :D

ishiko said...

nice tip..
huhu.. tank rr jd top blogger, pnt nnti^^

Syafiq_Elf said...

@Miss Eka :
Welcome ^_^

Syafiq_Elf said...

@Alyaclumsy :
Thanks ^_^

Syafiq_Elf said...

@Al-Azrul :
Ahaha .. Yup, dgr byk2 kali lagi best ^_^

Syafiq_Elf said...

@Eyda :
Ne, kwenchahnahyo `n kamsahamnida ^_^

Syafiq_Elf said...

@Azeanthy :
Hehe.. Wlcome ^_^

Syafiq_Elf said...

@Hashira :
Hehe.. Nak apply ? Apply jer..
Blog syafiq tak famous pun :(

Syafiq_Elf said...

@Farhanah :
Hehe~ Malu2 kerbau pulak ^_^

Syafiq_Elf said...

@Khuza :
E-m@ilan shj di website mjlah tersebut ^_^

Syafiq_Elf said...

@Blogberry :
Thnkx :)

Syafiq_Elf said...

@Aisya :
Ne, annyeonghaseyo ..
Blog syafiq pun blog klasik :(

Syafiq_Elf said...

@Syafieka Edora :
Thnks Ika ^_^

Syafiq_Elf said...

@Ain Zulaikha :
Thanks akk ^_^

Syafiq_Elf said...

@Cik Nami :
Welcome ^_^

Syafiq_Elf said...

@Aimi :
Bukan senang nak jd popular but if anda berusaha pasti berjaya. Blog syafiq pun bukan popular :(

Syafiq_Elf said...

@Amalina :
You wlcome.. Adore? Waahh , tntu aizul bangga nie. Ahaha~ ^_^

Syafiq_Elf said...

@Marya :
Yup, that`s correct kakak ^_^

Syafiq_Elf said...

@Ibnu Sina :
Kalau nak dptkan e-m@il mjlah ada dekat bhgian muka surat 2/3 mjlha tersebut. Mjlah paling sesuai ialah Mjalah REMAJA, Mjlah Yezz! sb sesuai utk remaja2 di Malaysia ^_^

Syafiq_Elf said...

@Asyila :
Welcome :) Beast plus B2ST lagi best. Hehe~ ^_^

Syafiq_Elf said...

@Haffiz :
Wlcome .. Yup2, sure ^_^

Syafiq_Elf said...

@Ishiko :
Blog syafiq pun x popular :(

hafrizzul hafiz said...

tips yang bagus... hu3..
keep it up... ^_^

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

wahhhhhhh
thanks for de tips bro~ (^^,)

nawal addina said...

nice sharing :)

haasyaa said...

Blog is to express not to impress. Btw lagu fiction tu best!

M Fizan said...

huu..tak pernah lagi dengar tips bagi e-mel kat editor majalah..thanks2..nak cuba tengok macam mana :D

LuN@_aiDi said...

bagusnyer byk tips yg menarik! tq shafiq follow mysite^^ i follow u too^____^ hepi blogging yea.

terataiflowerz said...

yup...da great tips

♥ LULU ♥ said...

good tips!

mien eaststar said...

mmg otai la ...

najihah sahami said...

waa..mantap a syafiq..:)

el-janna said...

wah susahnye nak capai.. buat memang mudah tapi bagi yang baru mula ni dapat ke orang terima^^

miszlullaby said...

amboi..bnyak nye tips die bg :D

cthajar_pinkgurl said...

gomawo for the tips ya ! =)

alif haris said...

terbaik la bro atas tips nye :D

Syafiq_Elf said...

:D

khadijah said...

nice info..:)
nape dah lame x update..:)

Eazy Izzuddin said...

thanks 4 da tips..
mane menghilang?
bz ea

aiman fanboy k-pop said...

tak popular..tapi,masuk majalah..follower bertambun2..hehehehehe..... :p

Anif Abdullah said...

beautiful tips :D

dak eina said...

nice info! tp malu la nk emelkan kat editor majalah tu..hihi

aidabeelicious said...

like 1000 kali moleh?

blogtube said...

tips yang menarik... bagus skali!

blog syafiq tersenarai dalam list terjah bersama myobw...

Skyies with Blackheart said...

waaahhh , seronoknye tgk blog die . fuuuh , feymes da seangkatan dgn blogger lain .... miss la kt u syafiq dkt sahabat blogger . tp , akma jrg tgk fb u . rasenye da ada dlm freind list kot . hehe btw , good luck yaww !

A M E ! said...

thanks for the tips ya ! ame setuju sangat dengan semua tips di atas . :)

ohh ya , jemput singgah blog ame pule ya . :)have a great day ahead yaw ! :))

Izz Hazwani said...

Focus saya pada lagu B2ST tu je. Hahah

Umie Artoqiemie said...

merah nye blog sapik. :) hehe

heyy saya juga baru disini. thanks singgah :)

Photophobia eyraa ! said...

LIKE LIKE !!
thanks syafiq :D

Sakina said...

Salam. Tips yg menarik. tapi tak reti la nak buat contest semua tu. syfiq bole aja tak?

Azizan Zolkipli said...

berblog lah dengan penuh etikanya. terima kasih atas tip2 yang diberikan ( :