5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

03 June 2011

Top 10 Blogger Kacak `n Cantik Pilihan Syafiq Elf

Assamualaikum .. Annyonghaseyo .. 

Lama syafiq tak update blog (kesian blog sudah terabai) Visitors dah lari, dengan itu duit Nuffnang pun berkurang. Haisshh~ Owh yea! Perasan tak? Sekarang nie kebanyakkan blog update entry dgn menggunakan Doodle (komik) , mak aiihhh kreatifnya korang. Act, syafiq pun mahu edit2 Doodle cuma tak ada masa sesuai, now just think Spm, Spma `n Spm. Tinggal 5 bulan lagi `n then baru boleh update entry setiap hari. Hehe~

******************************************

Entry kali ini syafiq mahu story tentang "10 Blogger Kacak `n Cantik Pilihan Syafiq Elf" Diaorang ini bukan sahaja Maskulin `n Cun di Malaysia, malahan mempunyai personaliti yang menarik. Tak hairanlah 1 Malaysia sudah kenal dengan diaorang yang Hero `n Heroin Blogger Malaysia ini.Ok, tak nak cerita panjang2 nanti korang tekan [x]. Now just street to the point (Jeng .. Jeng .. Jeng) ^_^


~Boys :

10. Zahiriladzim (zahiriladzim.blogspot.com)
-->Perlakon dalam cerita Juvana (Daim)

9. Mas Ahmad (masahmadsafwan.com)
 -->Seorang yang kreatif dalam dunia design2 blog

-->Salah seorang peminat Oltromen di Malaysia

7. Syafiq Rosli (mohdsyafiqrosli.blogspot.com)

 -->Ramai cakap abg SR ini pemalu orangnya. It`s that true?

-->Nak dapatkan design blog yang menarik? Serbu jer blog ini

5. Ayeem Ayam (www.ayeemayam.com)

-->Suka lawak jenaka Ayam but ... (Amaran:Budak bawah umur dilarang masuk)

4. Aizul Marcello (www.aizulmarcello.com)
 -->Mula berjinak dalam dunia blog sejak 2008, sampai sekarang "Hits"
blog abg aizul masih top di hati pembaca2

3. Ben Ashaari (www.benashaari.com)
 -->Blogger yang suka membuat "Segmen" `n setiap segmen mendapat
sambutan yang hangat dari pembaca2 Asian

 -->Siapa yang tak kenal dengan Abg Zack kita nie kan..
Lama jugak syafiq tak nampak Abg Zack update blog

1. Hizamirahim (www.budaklelaki.com)
-->Muka pemilik blog ini seiras Lin Dan kan? Macho Man~
Maybe Mix kot `n syafiq selalu jugak lompat2 di blog nie


~Girls:

-->Baru2 ini akk nisa ada buat contest " Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip"
Apa tunggu lagi, jom kita serbu ramai2 di blog nie

-->Pemenang blog terbaik pilihan Malaysia 2010. Dia letak link blog syafiq
dalam "Kategori Hansem" wwwow. Thanks akk

-->Pangkat akk angkat nie (Comel kan?) Baru-baru ini blog
akk Marya masuk majalah Intrend.Congrats akk

-->Jom dapatkan doodle comel2 dari blog ini. Syafiq mula mengenali aida
time blog aida masuk majalah Yezz! `n now we are BFF

-->"Blog empunya gigi arnab yang suka bercakap dengan jari" katanya

5. Cik Nadia Bayu (http://nadiabyu.blogspot.com)
-->Meminati CuteKoreanStyle. Untie Nadia ini seorang yang peramah
dengan kawan2 FB dia (panggil untie sebab sudah berkahwin. Hehe~)

4. Irine Marcello (http://irinenadia.blogspot.com)
-->Adk kepada Aizul Marcello ini meminati dalam dunia perniagaan.
Syafiq support kerjaya akk irine

-->Syafiq suka tengok matanya yang seiras Angelina Jolie `n
bakal menjadi doktor cantik di Malaysia

-->Muka akk hanis macam Barbie Dools kan? So Cute ..
Top blogger in Malaysia since 2008 until now

1. Akk Ailyl (http://ailylrozanna.com)
-->Seiras Suzy Miss A (both cute) Kitaorang adk-beradik`n
ini buktinya http://www.ailylrozanna.com/2011/05/saengil-chukha-hamnida.html

Kepada sesiapa yang ingin link blog mereka berada di dalam Senarai Bloglist syafiq, sila request link blog anda di entry ini. Entry minggu depan mengenai "Tips2 Untuk Menjadi Top Blogger" Will See You Again To All Readers. Thanks 4 your reading ^_^

Annyeong~






56 6 공주:

.m y z. said...

wahh mata angelina jolie :D hikhik. semuanya mantap2. yang cute blogger no 1 tu memang cute sangat2!

saya YANA said...

ha..Yana suka baca blog juvana tu.. hehe.. kadang jiwang.. best2

Naddia said...

peerghhh...da jmpe belog abam ensem! na folo la! hehe

laskar pelangi said...

=)

nak gak masuk list;)

nah link

http://pelangi6767.blogspot.com

Sally Yatiey said...

Semua cun-cun . hihi ^.^

y u y u Z u l a i k h a said...

hoishhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! kembang dah hedong ni!grrrr! hahhah..

malu malu... mekasih naa.. padahal macam tak layak je berada di sinunnn~

Syafiq Rosli said...

bro..thank sangat terharu beb

Siti Wardah said...

terbaik wokkkk :D

http://swardah.blogspot.com

bella lim said...

ehem ehem. marya hana tu sibling awak ke. kalau macam tu kita ni apa? sebab saya adik marya hana tu. takpelah, ambiklah terus dia jadi kakak. haha

Nisa Kay said...

wowww thankss :D
heheheh x sangka tersenarai :P

Marya Hana . said...

antara semua blogger kat atas ni, akak lah paling x layak disitu..

btw, thanks dek.. :)

Ayeem Jemain said...

hahahaha! lawak la ko. anyway thanks bro

Isteri Encek Bard said...

ayeem.. hehhehe adeh

hamzah ian said...

wahhhhh.... aku hensem??? keh keh

hamzah ian said...

thankss

YusRa said...

wah best nyer jd dowang

kembatolo™ said...

agak2 kalo ade carta sampai 100, gua boleh masuk tak dik? haha.

btw, betol ke spm? rupa macam upsr je dik? hahaha. kidding~

ezhan_artwork said...

wah...wah..wahh...haha, x sangka plak ezhan pon ada dlm list ni. (*kacak sgt ke aku ni?) haha. tocei2. terharu betul ni.

Cik Nyna said...

untung lahh mereka,dikurniakan paras rupa yang menarik ;D

mushroom said...

yang aku pelik kenapa ayeem dikategorikan? laaa.. tapi kan, gurl yg cam angelina jolie tu sumpah lawa :D

aizul marcello said...

cop2 nih dia sort ikut kadar kehensemen ke hape? no 4 ea? ok laa kann?? alhmdulilah..syukur..

*panggg! nak g wat plastic surgery bagi jatuh no 1 plak!

qeef... said...

naper FL bukan yg first? nk FL yg first... haha.... BTW.... ELF forever!! ;)

Cikgu Suraya said...

alaaaa....nk msuk list gak.:P

Adah..oh, Adah.. said...

nak masuk dalam list jugak..hehe..
tapi layak ke?? hehe.. blog saya xfemes la..

dyana adyana said...

wahh .. smue mantap ye .. hee .. nk join ugak leh ta ?? http://deanaramzi.blogspot.com/

Ain Zulaikha said...

aik, kak ain pun ada yek.. T___T thanks syafiq yang hemsem... muka separuh pun termasuk jugak... huhuhuhu

Pak Syahot said...

wah mmg cun/hensem blogger2 kt ats tu...
hihi nk join jgk ek bloglist syafiq gk..
http://paksyahot.blogspot.com

elleyscha said...

whoa! awsome ble exofficemate(aylil) jd top 1, n faculty mate i (SR)..!

Hanim Mahali said...

SR (Syafiq Rosli) tu memang pemalu... akak nak bagi tau tu jerk... Hee #okbai

Admiral Hafiz said...

wahh nak jugak wei

http://www.admiralhafiz.com/

Finaz Jaafar said...

suka sangat2 kat FL ! wewiiitt!

eh nak msuk bloglist jugakk!!!
http://nieynasz.blogspot.com/

Belog MTT said...

Kacak kacak dan comel belaka.. HEHE :D

Belog MTT said...

Nak jugakkkkk <---- Tak malu ! HAHA :D

BeloG MTT

ArxarNadhirah said...

salam. waa nice entry . yap mereka mmg gojes & hensem :)

rajin2, visit my blog ye :)

yanasensei said...

nah link sini

http://ideatheyanasensei.blogspot.com

hehehe comel smuaaa!

Blogberry Emry said...

datang terjah..

zool said...

hampir2 nak tengok live ailyl masa dia kahwin ari tu.. tapi lambat maka tak jumpa la,..
setuju dia top list...

Adxie Sanchezia said...

semua nya hot belaka ! HEHEHE

sab said...

blog miss genit dh tengok? haha

cik mumu :) said...

kak yuyu , kak irine , kak ailyl sume ade .. wahhh ! shukeee3 ! ^^

p/s: nk masuk bloglist pakcik jugakk .. haha !

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

bloggers yang mmg ada yang aku kenal, n aku x kenal.... : Pesta JERUNG makan MANUSIA!!

SyazWaniAmira said...

Fatin Liyana the bestt,, ;)

nk gk msuk list..
www.a-waney.blogspot.com
^_^

eyraatiqa said...

suke bace belog syafiq yg ensem neh .=)

izz zara said...

waa... byk blogger2 yg best kt situ.. yg xknl lg pun ada... nk jugak msuk bloglist

http://izzzara.blogspot.com tq :)

Moumo said...

sian kt blogger yg xcomey

mkn hati ulam petai

ateefasushi said...

Semua blogger terhebat kan ?

Auww, nak jugak.

ateefaohateefa.blogspot.com :DD

Wanie said...

sume pn top2 blogger ni..
ade gak beberape blog di atas sy suke landing..:)

CikBulat said...

wohoo.. ada yg tak kenal laei =D

Cik NuRuN said...

wuuhuu , nk join gak ? nah link http://nurunnadhirah.blogspot.com/

teehee ^_^

syafeika edora said...

cdy SE xde.. hahahaaha XD

sharifahzakiah said...

agak2 dik kan, bile blog akk pulak nak trsenarai kt sini ? :P hihi gurau aje ^^

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

wahhhhh
terbaikkkkkkk :D

RAWIAH YUSSOF said...

wOw ,,, sya pun nk la juga ..

http://wiahmadina.blogspot.com

d_LA said...

thanx syafiq list ttg blog dorang especially yg link blog hizamirahim sbb x pnh tahu n akak sgt eksaited sbb muka dia cam Lin Dan..hehe..dla mmg fan Lin Dan..hakhak..

honey'da_i said...

kenape xboleyh nak folow blog awk nie ?? huhu..besh laa blog niee..=)



honeydasaman.blogspot.com

aidabeelicious said...

chop.chop,macam kenal.
manalah syafiq rembat gambar tu, buakn dekat fb dah tak ada kott :)
macam tak sesuai je dalam senarai ni.
im still new you know ait?
tapi tq syafiq :B Good Luck SPM.