5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

24 July 2011

Dimana Syafiq Elf??

Assalamualaikum .. Annyeonghaseyo

Annyeonghaseyo Syafiq ^_^

Hyee Koranggg!! Buat apa itu? Did you miss me? Agak-agak korang di mana Syafiq menghilang yea? Cuba teka.. Tentu ada yang lupa syafiq kan? Maklumlah dah sebulan syafiq tak update.. Akhirnya, syafiq diberi peluang dan ruang untuk update blog kpop  kesayangan ini ^_^ Before continue, macam biasa tentu ada pengenalan (macam karangan SPM) Agak-agak di mana dia sekarang yea? Dah try contact dia but she does not reply.. Sometimes, maybe i make mistakes with her. I`m very sorry .. sorry .. sorry (Super Junior la pulak) Aida.. Hope you still remember your BFF ^_^


Ok guys, mari kita mulakan cerita...


Photoshoot With My Classmates (Minggu Pertama)

Percaya tak sudah hampir 5 bulan syafiq tak hangout T_T Yeah! You must believe that.. Bila pertama kali hangout ini, syafiq pun tak tahu nak pakai trend apa, jadi syafiq cuba matching dengan pakaian ala-ala K-pop #poyo lettew,, Ahaha~ Selalunya untuk menunjukkan personaliti yang menarik, masyarakat selalu memandang dari segi penampilan kan? Betul*3 (Upin `n Ipin In The House) Ok, straight to the point.. I go to Alamanda with my classmates anda my parents send me there.. We gathering in front of Bowling + Jogging and i goes to nice place for photoshoot.. Hehe~ This picture could make you spellbound ^_^

Sweet Memory

Inilah kemeja K-pop yang syafiq cakapkan itu.. Comel tak? Ahaha~ ^_^


Kem Kor Kadet Polis Di Excel Resort Lenggeng, N.9 (Minggu Kedua/Ketiga)

Perbarisan Kor Kadet Polis 2011

Diaorang masak Asam Pedas kot ^_^

Rentas Halangan.. Aiyuz (SMKJ4) help her friends.. Rajin*3

Inilah kembar yang tak berapa nak kembar itu.. Ahaha~ ^_^

The best moment ever, ini lah kem yang terbaik pernah syafiq sertai.. Yup,, paling penting dapat jumpa kawan-kawan baru dari sekolah lain ^_^ Diaorang sporting,, i`ll really Miss You Guys >,<. Banyak pengalaman yang syafiq dapat disana dan pengalaman paling menarik ialah menjadi Sentri iaitu berjaga di tengah2 malam.. Perghhh!! Time itu mata syafiq sebijik macam mata panda :(

Miyn and Syafiq

Ramai yang salah anggap tentang gambar ini.. Ada yang cakap kitaorang pasangan dan macam-macam lagi dan paling dasyat ada yang cakap kitaorang scandal.. Dush.. Dush .. Dush (terbang kau ke korea)Ahaha~ Actually, kitaorang Junior dan Senior Kor Kadet Polis 2011 sahaja!! Yeah, muka dia nampak macam Amoi sikit kan.. Hope i`ll see you again in future Miyn ^_^



Hangout Dengan Kawan-kawan Di KLCC (Minggu Keempat)

Wahh! Lama jugak syafiq tak jejakkan kaki ke KLCC..Percaya tak korang if syafiq cakap yang syafiq ini seorang yang pendiam apabila keluar hangout dengan kawan-kawan?? Yup, precisely.. if you guys not believe that try talk with Syafiq Hilmi, Amir, Auni, Zatty and Fatimah.. 1st kitaorang tengok movie "Harry Potter Abd The Deathly Hallows Part 2" dan jalan cerita sungguh menarik kerana terdapat pertarungan yang sangat mendebarkan and at the same time funny ^_^ After that, kitaorang hangout di luar KLCC iaitu di Taman  Permainan.. Ini dia gambar yang sempat syafiq snap :

Amir Dan Auni.. Untunglah dapat meet dengan GF.. Syafiq ada ke GF? Ntahlaahhh.. ^_^

Syafiq Hilmi.. Dia nie mahu jadi Pereka Fasion Korea ^_^

DOMO.. Nak ke? Ahahaha~ ^_^

Muka syafiq dah lain.. Cuba korang bayangkan muka syafiq BOTAK nnti T_T


P/S : Ramai yang tertanya-tanya tentang keputusan PLKN 2012 syafiq.. Ok, syafiq terpilih ke PLKN siri 9/12.. Gembira korang yea tengok syafiq BOTAK nanti.. Ahaha~ Hope get group 1.. (Please*3) Owh yea! Blog syafiq masuk majalah Yezz! Edisi August 2011 iaitu tentang KPOP ^_^


59 6 공주:

MyMye MyMya said...

Ala, cian yea kena potong rambut...tp xpe, lama2 okey jak tue...:D

cik pha said...

hoho SPM dah dekat..

eh akak nk DOMO kun!

terataiflowerz said...

teringat zmn sek

Eazy Izzuddin said...

oh sudah kembali akhirnya...
banyak betul aktiviti dia..
eh dulu saya kadet juga xD

muka2 budak2 sekarang nampak matang eh hehe
xD

Memey said...

Haha. Katak lateww duduk tak keluar umah. Kehkeh :D *gurau* Oh btw ,kita pun dapat PLKN lah siot. Benssie weiiii T_T

MissVanilla said...

comel domo tu... nak boleh x?

Amalina said...

OMG, i miss you oh, haha. Lama kot nak tunggu Syafiq updated. Welcome back! Btw, I love CN BLUE. Lagu dia yang tu gempak:)

aiman fanboy k-pop said...

hei syafiq!tahniah yew??aiman pon nak masuk majalah jugak.....^^...nak promote jugak lew kpop kat blog kitew.......a long time not see u...blog syafiq pon nampak berhabuk semacamn jew.....happy berplkn okay?

miss Fyqa said...

mesti seronok jumpa kengkawan kan. lama tu x jumpa. sis after spm jumpa member balik lepas 4 tahun. rindu lama giler kami x jumpa. :)

uwmaisarah said...

alahai domo! :D

tia fatiha said...

nak domo tuh ! XP
wahhh, seronoknya dapat plkn, kita tak dapat :( oke2 nnty nak beli Yezz lha ! huhu ^^

Park Hyosson said...

dpt PLKN??bes btol~good luck for ur study~n let's being a loyal ELF until the end!!
.:.PROM15E TO 13ELIEVE.:.

Wanie said...

rambut dah tak cacak? hehe
best o plkn..
selamat berjuang ye..
dah botak takpe, tapi mesti burn muka tu..hihi

Nurhasnatul Nabila said...

BOTAK? uhhhh~ OK! HAHAH

Nurhasnatul Nabila said...

BOTAK? uhhhh~ OK! HAHAH

shuee-ELF said...

Untunglah kan org tuy dpt PLKN.
takpetakpe, focus SPM dulu baru pikir psal nak botak nanti.hehe!
nanti dah botak agak-agak hensem lagi tak mcm skunk?
mesti dah tak hensem dah tapi COMEL ♥
hahahahhahahah :D

amir aizat said...

wah masuk mjlah tuu,feymes2

Photophobia eyraa ! said...

wahh ! CONGRATS yaa dpt p PLKN . eyraa tk suke PLKN . cheesee ^^ . btw . mesti best dpt kwn cm depa kann :)

syaza hamid said...

minat betul ngan kpop kan.haha..selamat berplkn nanti..xsbr nk tgr ur face tanpa rambut..haha..gambate!

E's said...

dpt PLKN ? yaw , terhebat lahhh ;)

soooooour said...

nnt dpt PLKN lg best...hahahaa...

hyz said...

zaman skoola paling besh

eiyna zhafirah said...

dpt plkn ? muahaha
sme la kte -______-

sHieRa @ cRa said...

wah suke yg last tu..CNblue..:)..btw cite awk bes..

amir aizat said...

tahniah dpat plkn!

Syafiq_Elf said...

@MyMye MyMya:
Akk perli yea? Ahaha~
Yup, hope rambut cepat tumbuh ^_^

Syafiq_Elf said...

@cik pha:
Nak DOMO? Ahaha~
Ambil la :D

Syafiq_Elf said...

@terataiflowerz:
Jom jadi pelajar sklh :D

Syafiq_Elf said...

@Eazy Izzuddin:
Yup, sudah kembali dari hbis mmbaca buku tadi.. Ahaha~

A`ah, muka bdk2 sekarang macam muka org dewasa :D

Syafiq_Elf said...

@Memey:
Katak?? Ahaha~

Really?? Ahaha.. All the best.. Muka cnfem gelap :(

Syafiq_Elf said...

@MissVanilla:
If akk nak, adk blh beri DOMO itu :D

Syafiq_Elf said...

@Amalina:
Miss me? Ahaha :)
Yup, dh sebulan tak update :(

Owh yea, thanks kerana setia tunggu syafiq update entry :D

Syafiq_Elf said...

@aiman fanboy k-pop:
Hye Aiman.. Btw, nama pnjang syafiq ialah Muhammad Syafiq Aiman.. Huhu..

Nak masuk majalah? Act, syafiq dapat offer masuk majalah.. Alhamdulillah..

Yup, blog dh macam sawah terbiar :(

Syafiq_Elf said...

@miss Fyqa:
Mula2, malu nak tegur kwn2 baru..
But lama2 nnti ok la kowt.. :D

Syafiq_Elf said...

@uwmaisarah:
Nak ke DOMO? Ahaha~ :D

Syafiq_Elf said...

@tia fatiha:
Nak DOMO? Ambil jer :D
Yup, jgn lupa beli (promote la pulak) ^_^

Syafiq_Elf said...

@Park Hyosson:
Ne.. ELF Forever `n never ever ^_^

Syafiq_Elf said...

@Wanie:
Ahaha~ Tahu tak per.. Tak ada fasion rmbut dh lepas nie :(

Muka cnfem TERBAKAR ^_^

Syafiq_Elf said...

@Nurhasnatul Nabila:
Akk... iisssshhhhhhhhh..
Perli adk yea :"(
Ahaha~ Thanks 4 drop comment akk cute :D

Syafiq_Elf said...

@shuee-ELF:

Act, memang tak nak pergi PLKN :(
Ewh, mana ada hansem.. Sekarang pun tak hansem.. Tipu la tuu.. Ahaha~

Syafiq_Elf said...

@amir aizat:

Ahaha~ Dh byk kali masuk majalah.. Alhamdulillah, rezeki bertambah :D

Syafiq_Elf said...

@Photophobia eyraa !:

Thanks.. Act, tak minat nak masuk PLKN :(

Yup, best sgt2 ^_^

Syafiq_Elf said...

@syaza hamid:
Act, dah jarang minat kpop2 nie sb nak SPM :(
TAK NAK BOTAK :(

Syafiq_Elf said...

@E's:
Yup, dapat :(

Syafiq_Elf said...

@soooooour:
Ahaha... Best la sgggttt :)

Syafiq_Elf said...

@hyz:
Yup. zamam sklh paling enjoy ^_^

Syafiq_Elf said...

@eiyna zhafirah:
Dapat jugak? Ahaha~
Muka gelap :(

Syafiq_Elf said...

@sHieRa @ cRa:
Minat kpop rupanya.. Huhu.. ^_^

Syafiq_Elf said...

@ amir aizat:
tHANKS BRO :D

A retarded kitty said...

luckily, aku tak dapat plkn!

kekeke

aiman fanboy k-pop said...

syafiq:yew kew?kebanyakkan org yg nama aiman nih suka kpop....^^

cik Q said...

domo :)
#syafiq botak ? haaaa tak boleg bayangkan-

NS Aziana Zain Space in Blogspot! said...

comelnye si chocolate tuuuuuu ;)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

aktiviti oh aktiviti

banyak sungguh aktiviti ye .

suke nan domo tu . nak bole . heheh

:)

Pyka Rahmat said...

pehh fans kpop rupanya. haha huyoo tahniah lah masuk majalah :)

PenuliS said...

botak itu kacak!heeeeeee~

Heidi Shafiq said...

hi syafiq junior.. :)

hamzah ian said...

wahh. comel2 budak skolah ni

jangjangkhun said...

argggh domo comel :3 and suka pics yg first skali xDD