5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

28 December 2010

Piala Suzuki Final Cup : Malaysia Vs Indonesia

Annyonghaseyo ,, Bbbiribom .. Demam bola sudah pun tiba ke kemuncaknya ,, syafiq `n kawan syafiq turut bersama2 menyertai Fan`s Club Malaysia "Ultras Malaya" ke Stadium Bukit Jalil .. Suasana di stadium amat menakjubkan ,, menariknya apabila Fan`s2 Malaysia menyanyikan Lagu2 Malaysia dengan semangat yang tinggi ,, syafiq pun turut serta (taw la suara syafiq macam katak) but semangat 1 Malaysia yang berada di dalam hati `n jiwa ,, syafiq tetap berjuang mnyanyi lagu ini sampai habis (T_T) .. Penat berkaroke tadi ,, syafiq `n kawan syafiq beli makanan/minuman utk alas perut semasa berada di dalam stadium .. Syafiq jejak tingkat 3 ,, hampir kesuluruhan tempat duduk di Stadium Bukit Jalil ditenggelami dengan warna kuning `n biru (Malaysia) .. Sebelum perlawanan bermula syafiq `n Ahli2 Ultras Malaya menyalakan api berwarna merah bagi membakar semangat para2 permain Malaysia agar terus berjuang*3 ..1st half perlawanan diantara Malaysia Vs Indonesia seimbang ,, Malaysia banyak melakukan percubaan ,, Indonesia tidak banyak melepasi pertahanan Malaysia yang dikendali oleh Muslim Ahmad .. 2nd half ,, syafiq lihat permain2 Malaysia mula menunjukkan Harimau Belangnya di atas padang apabila tendangan leret yang diberi kepada Safee Sali hasil hantaran daripada Norshahrul Idlan menjaringkan goal pertama utk Malaysia .. Selang 7 minit kemudian ,, Ashari hasil hantaran Norshahrul Idlan menjaringkan goal ke-2 buat Malaysia .. Dalam pada e2 ,, syafiq dapat lihat kegelisahan yang terpancar di reaksi penonton2 Indonesia .. Apabila Malaysia menambah satu goal menerusi Tandukan Cantik oleh Safee Sali menjadikan 3 goal `n syafiq lihat penonton2 Indonesia mula meninggalkan stadium .. Chill la ,, memang dah adat permainan kan*3 ??


Antara Insidin2 Perlawanan :
1)Sesetengah penyokong2 Indonesia tidak berdiri semasa menyanyikan
   lagu kebangsaan Malaysia
2)Terdapat pancaran laser yang di lakukan oleh sesetengah orang
   Malaysia `n Indonesia
3)Pengadil tidak memberikan sepakan penalti kepada permain Malaysia
   sebanyak 2 kali
4)GK Indonesia sengaja melambatkan perlawanan di sebabkan oleh
   pancaran laser (Korang cuba tgk Youtube semasa perlawanan
   pertama Malaysia lawan Indonesia peringkat kumpulan ,, Malaysia
   pernah kena serang dengan pancaran laser oleh fan`s2 Indonesia
   but permain2 Malaysia  x mengadu dekat pengadil pun ??)


Picture2 yang sempat syafiq snap ,, selebihnya dekat FB syafiq k ^_^ :

Ramai ckp picture ini comel ,, search ini

Ultras Malaya

Goal Malaysia

Malaysia (3) Vs Indonesia (0)

Bbbiribom !!

24 6 공주:

IERA said...

Malaysia boleh! even kene laser :P

armouris said...

Malaysia boleh! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Syafiq_Elf said...

Iera :
Yup ,, GK Mas kene laser juga ..
Ape2 pun congrats ^_^

Syafiq_Elf said...

Armouris :
Ahaha ,, betul2 ..
Malaysia Tanah Tumpah Darahku .. ^_^

sepet :) said...

heyy . firstly, congratulations to MALAYSIA . yeahh . HAHAHA . tapy, ramai oghang Negara INDONESIA mengutukk oghang MALAYSIA kat FB ! sakit haty ohh . papepown , MALAYSIA dahh menang . I LIKE IT . HUHUU :)

zazaw said...

HAHA
kesiannn Markus kena laserr

yana=) said...

wah...semangat kesukann!!^^ btw,hope can promote my blog~
thats all~

Leeya Amalia said...

bnyak yg kta malaysia yg buat laser 2 cZ org yg suluh 2 pkai bj kuning...
tp pape pown MALAYSIA mnang..Yaho...
Go Malaysia GO!!!!!!
=_+

DILA AMER said...

semangat betul bola Malaysia!!!
hehehe ;D

haiqal said...

Malaysia tetap menang!

Syafiq_Elf said...

@Sepet :
Yup klu x percaya korang search dkt Facebook : Indonesia VS Malaysia ..
Perdana Menteri Malaysia pun dyeorg kutuk :( .. Apa2 pun Malaysia memang gempakzz ^_^

Syafiq_Elf said...

@Zazaw :
Ahaha ,, adat la .. Mas pun kena .. ^_^

Syafiq_Elf said...

@Yana :
Yup ,, semangat 1 malaysia ..
Sure ^_^

Syafiq_Elf said...

@Leeya :
1st laser : Salah Malaysia
2nd laser : Salah Indonesia
Sb syafiq nmpak sndiri ..
Btw ,, come2 Malaysia ambil Piala .. ^_^

Syafiq_Elf said...

@Dila :
Semangat 1 Malaysia ^_^

Syafiq_Elf said...

Haiqal :
Betul2 ,, Tanah Tumpah Darahku ^_^

mish cokat said...

indon uh gedik jer lebih. hanta orang orang dy yang keje msia balek indon kang baru taw. oopz, emo :)

Oreo said...

Malaysia main mmg terbaik lah ahad haritu,Hope besok,main camtu gak

Syafiq_Elf said...

@Mish :
Ahaha ,, e2 la ambil permain import ,, kesudahnnya x maju pun pasukan dye .. Tgk malaysia ,, pertaruhkan permain2 muda yang bersemangat tinggi ^_^

Syafiq_Elf said...

@Oreo :
Yup ,, x rugi beli ticket banyak2 ,, ahaha .. insyaAllah .. Amin .. Jom ramai kite gegar Indonesia beri sokongan padu .. ^_^

thatwasu,thisisme~ said...

gempak r m`sia^^..tabik springg~xD..hik2

Farah Nasuha Abd Rahim said...

wahh.best gilak klu dpt g bukit jalil. xpnah agy jejak kaki ke bukit jalil.heee

Leeya Amalia said...

hahaha...
Malaysia tetap juara...
Yeaaa...
Best x g sna..
Lma dah x jejak kki g sna..
Rindu kg..
=;+

Mawar Merah said...

Xpnah gi sn.. Menyedihkan bukan?