5 Nov '11 text penting dkt status fb Syafiq Elf ♥

29 November 2010

Tutorial ~ Message From Webpage Before Visitor

Bbbiribom .. Annyonghaseyo .. Tutorial ini d minta oleh ramai pihak media kawan2 syafiq yang
merayu-rayu minta syafiq tolong ajar benda nie .. Baiklah syafiq ajar k .. D mulakan dgn Bismillah .. ^_^


1.Dashboard -> Design -> Add A Gadget -> Html -> `n salin semula code bawah nie ..
Syafiq minta maaf yea sb syafiq dah copy dah Url
code ini tapi codenya x nak keluar d page sb e2
syafiq minta anda salin balik ayat ini :(


Asal

Edit


2.Nampak words dalam kotak e2 ?? Anda cuma tukar
   perkataan e2 jika anda x suka tp perlu d ingatkan yea
  JANGAN PADAM/TUKAR PERKATAAN LAIN
  SELAIN DALAM KOTAK TERSEBUT

3.Dah siap edit perkataan e2 ,, click SIMPAN or SAVE

Kalau ada sebarang keraguan, soalan, or apa-apa tak faham boleh tanya syafiq , sure syafiq jawab setakat yang syafiq tahu okay ! Hope anda faham lah kan ! Kalau anda tetap tak dapat , maknanya korang tak baca bismillah! Ahaha .. Good Luck ^_^






11 6 공주:

^ummu^ said...

besstt!! :D

Syafiq_Korea said...

Ummu :
Blh buat ke tutorial nie ? Hehe .. ^_^

^ummu^ said...

bole sudaa .. :)

feeza_rashid said...

nak try boleh? :)

Syafiq_Korea said...

Ummu :
Wwaahh ,, alhamdulillah ,, akhirnya syafiq dpt jugak bantu org .. hehe ^_^

Syafiq_Korea said...

Feeza :
Hehe ,, tntulah boleh ,, silakan .. Good Luck .. ^_^

feeza_rashid said...

tapi tak boleh pun.. huhu

Syafiq_Korea said...

Feeza :
Tp org lain blh ? :(

Sam Syazwina said...

Time kaceh Syafiq sbb bgi import..Da jadi..:)

Nadzreen said...

thank you syafiq!!!
sekali buat terus jadik..
thanks skali lgi....

Brownies Chenta said...

npew brownies wt x jd pon,,, =(